Home > Over ons > Nieuws & blogs > Sandra begeleidt de dagbesteding

Sandra begeleidt de dagbesteding

27 juli 2022
Sandra begeleidt de dagbesteding

“Als ik op donderdag wakker word, denk ik: yes, vandaag mag ik weer met die mannen werken. Wat een feest!’, vertelt Sandra van der Laan (54) enthousiast. Sandra begeleidt namens Bibliotheek Gooi en meer de collega’s van de dagbesteding in het Huis van Eemnes. We interviewden haar.

“Het is nu zomervakantie en ik mis de mannen enorm”, zegt Sandra. Normaal gesproken werkt ze op donderdagochtend samen met de vier cliënten van de dagbesteding in de bibliotheek. Ze beginnen met koffie en een praatje over het weer, over wat iedereen de dag ervoor heeft meegemaakt of wat ze hebben gezien op weg naar het Huis van Eemnes. Vervolgens doen ze verschillende taken: boeken sorteren, de kranten uit de brievenbus halen en op datum leggen, de leestafels netjes maken, et cetera.

Dit wil ik
“Twee jaar geleden, nog net voor de coronacrisis, fietste ik toevallig vanuit mijn woonplaats Laren langs het Huis van Eemnes. Ik was meteen onder de indruk van het pand en alles wat er binnen gebeurde”, memoreert Sandra, “Op dat moment kwam ik net uit een burn-out en zocht ik een fijne plek om weer wat te gaan werken. Bij de bar lag een oproep voor vrijwilligers en toen wist ik meteen: dit wil ik.” Sindsdien heeft Sandra regelmatig in de Brasserie gewerkt en ook bij de dagbesteding.

Vertrouwen opbouwen
Het werken met mensen met een beperking was totaal nieuw voor haar. Eerder werkte ze altijd bij juweliers. “Ik moest leren hoe om te gaan met de cliënten, maar zij hebben ook moeten wennen aan mij. Ik moest het vertrouwen echt opbouwen. En mijn grapjes begrepen ze lang niet allemaal. Ik vind het mooi om te merken dat het vertrouwen groeit en de band sterker wordt.”

Gemoedelijke sfeer
Ze heeft haar draai gevonden in het Huis van Eemnes en we hoeven niet bang te zijn haar snel kwijt te raken. Sandra: “Ik voel me hier zo ontzettend thuis. De sfeer is gemoedelijk en de entourage is fantastisch. Ik geloof heel erg in het concept. Het Huis van Eemnes is echt een plek waar iedereen welkom is. Aan de leestafels zitten mensen een krantje te lezen, boven studeren studenten bij de flexplekken en ondertussen leest een vader zijn kinderen voor in de kinderhoek.”

Ook vrijwilligerswerk doen?
Lijkt het je ook leuk om vrijwilliger te worden in het Huis van Eemnes? Er is genoeg te doen! Loop langs of mail naar info@huisvaneemnes.nl.

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes