Home > Over ons > Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Alles met respect en liefde voor mens en natuur

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is bij ons als vanzelfsprekend. Vanuit een volledig duurzaam pand werken we aan een plek waar ieder mens, van bezoeker tot medewerker, zich veilig voelt en zich kan ontplooien. We willen het startpunt zijn van verbindingen tussen mensen en organisaties in Eemnes, zodat de hele gemeenschap wordt versterkt.

Duurzaam pand

Het Huis van Eemnes is het pronkstuk van de gemeente qua duurzaamheid. Het pand is CO2-neutraal. Het is volledig gasloos, is zeer goed geïsoleerd en heeft een warmtepomp voor duurzame opwekking van verwarming en koeling. Op het dak liggen maar liefst 1.782 zonnepanelen. Bovendien is het hele pand voorzien van led-verlichting en alle elektrische apparaten hebben minimaal energielabel A.

 

LeerWerkHuis

Wij creëren nieuwe kansen voor mensen met een moeilijk te overbruggen afstand tot de arbeidsmarkt. Dankzij ons LeerWerkHuis-concept nemen mensen (weer) deel aan de maatschappij en ontwikkelen ze vaardigheden die relevant zijn voor de doorstroom naar de reguliere arbeidsmarkt. Wij hebben plekken voor arbeidsparticipatie, dagbesteding, vrijwilligers en stagiaires.

Verantwoorde leveranciers

Wij kiezen voor samenwerkingspartners die maatschappelijk verantwoord ondernemen, net als wij, van groot belang vinden. Daarnaast kopen wij voor onze horeca de producten zoveel mogelijk lokaal in, om lokale ondernemers te ondersteunen en CO2-uitstoot zoveel mogelijk te beperken. Zo komt het vlees van Slagerij Perier, de kaas van De Kaasschuur en de appeltaart van Bakkerij Tetteroo. 

 

Verbinden

We verbinden als ontmoetingsplek niet alleen Eemnessers aan elkaar, maar zijn ook het startpunt voor verbindingen tussen burgers, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Wij geloven dat we samen zoveel meer kunnen bereiken.

Wil je meer weten over onze activiteiten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen of een rondleiding door ons pand? We vertellen er graag over! Neem contact met ons op.

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2023 Huis van Eemnes