Home > Over ons > Nieuws & blogs > Huis van Eemnes zoekt nieuwe algemeen directeur

Huis van Eemnes zoekt nieuwe algemeen directeur

20 juni 2023
Huis van Eemnes zoekt nieuwe algemeen directeur

Eemnes, 20 juni 2023 - Na drie jaar zich te hebben ingezet voor stichting Huis van Eemnes in Eemnes stopt Lydia Baloe als algemeen directeur van de stichting. Daarmee is stichting Huis van Eemnes per 1 januari 2024 op zoek naar een nieuwe directeur. Een sociaal ondernemer, die de ontmoetingsplek in het dorp verder versterkt en laat groeien.

Na de opening van het Huis van Eemnes in januari 2020 heeft Lydia Baloe met het team de basis voor de organisatie gelegd. Het team is ingericht. De brasserie, de bar, de verhuur en het activiteitenprogramma zijn opgezet en draaien goed. Bibliotheek Gooi+ en stichting Huis van Eemnes versterken elkaar. En, het allerbelangrijkst, Eemnessers vinden de weg naar hun Huis.

Een voorbeeld voor gemeenten
Lydia Baloe: “Ik ben in juni 2020 begonnen bij stichting Huis van Eemnes en vanaf dag één vond ik het een fantastisch concept. Het afgelopen jaar kwam de loop er goed in en heb ik kunnen zien wat het betekent voor een gemeenschap om zo’n centrale plek te hebben. In deze tijd van individualisme is het zo belangrijk om ergens heen te kunnen gaan waar je altijd welkom bent. En waar je altijd een praatje kunt hebben. Ik hoop dat andere gemeenten hier een voorbeeld aan nemen. Ik neem afscheid met een lach en een traan, maar het is een weloverwogen besluit. Mijn kracht ligt in het opzetten en structureren van een organisatie en dat doe ik ook het liefst. Ik geef het stokje graag aan iemand door die in staat is om de organisatie door te ontwikkelen.”

Sociaal en ondernemend
Eigenschappen van de nieuwe directeur? Sociaal, verbindend en ondernemend. Iemand die weet hoe je de inwoners van Eemnes, het team, de vrijwilligers en externe partijen als de gemeente en andere lokale, maatschappelijke organisaties samenbrengt. Als echte ondernemer ziet de nieuwe directeur kansen om de positie van het Huis van Eemnes te versterken. Zowel lokaal als regionaal. Hij of zij staat midden in de organisatie, steekt graag de handen uit de mouwen en motiveert het team op een positieve manier.

Kansen voor aankomende jaren
De aankomende jaren ligt de focus onder meer op het vergroten van de bekendheid van het Huis van Eemnes in de regio. Daarnaast is het doel om meer sporters te verbinden aan de verenigingen die dagelijks en wekelijks gebruik maken van de sportzalen. En het LeerWerkHuis wordt verder ontwikkeld. Met dit concept faciliteert het Huis van Eemnes onder andere de dagbesteding en de arbeidsparticipatie.

Interesse om te solliciteren?
Tot 3 september 2023 is het mogelijk om te solliciteren.

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes