Home > Over ons > Nieuws & blogs > het leefstijlpunt is geopend!

het leefstijlpunt is geopend!

30 juni 2023
het leefstijlpunt is geopend!

Op 1 juni is het Leefstijlpunt geopend in de 3 BEL-gemeenten (Blaricum, Eemnes, Laren). Bij het Leefstijlpunt is een kernteam van professionals aanwezig, waaronder Coach Gezonde Leefstijl Judith, het Sociaal Wijkteam (welzijn/wijkverpleegkundige), de buurtsportcoach van BEL Sportief en Gezond en de budgetcoach, om inwoners te helpen. Vanuit het Leefstijlpunt wordt er advies gegeven en wordt doorverwezen naar de samenwerkingspartners van de Sociale Kaart in de BEL-gemeenten.

Coach Gezonde Leefstijl Judith vertelt enthousiast over dit initiatief. Het doel van het Leefstijlpunt is om zoveel mogelijk mensen te helpen en toegang geven te tot een gezonde leefstijl in de breedste zin van het woord. Iedere week staat het kernteam klaar voor alle inwoners, van jong tot oud, van de BEL-gemeenten.

Centraal punt
Het Leefstijlpunt is hét centrale punt waar je terecht kunt met al je vragen omtrent gezondheid, opgroeien, geldzaken, bewegen, slapen en fijn wonen. Kortom: het Leefstijlpunt is er om mensen op weg te helpen naar een gezonde en positieve leefstijl. Gezondheid en je goed voelen omvatten meer dan niet roken, matig zijn met alcohol, bewegen en ontspannen. Het gaat bijvoorbeeld ook over of je je gelukkig voelt of juist eenzaam, of je kunt deelnemen aan het sociale leven, of je je veilig voelt, of je de dagelijkse dingen kunt doen en hoe je financiële situatie is. Als er op een van deze gebieden iets niet lekker loopt, kan dat bijvoorbeeld leiden tot mentale en fysieke klachten.

Hulpvragen
Coach Gezonde Leefstijl Judith heeft al diverse mensen geholpen vertelt ze glimlachend. Zo heeft zij iemand met een financiële vraag doorverwezen naar de juiste instanties, een anderstalige wegwijs gemaakt in hoe hij dingen moet regelen in Nederland en doorverwezen naar stichting MEE, tot slot vertelt Judith dat ze iemand heeft geholpen bij het vinden van aansluiting bij leeftijdsgenoten om eenzaamheid te verminderen.

Contact
Inwoners kunnen spontaan of op afspraak langskomen tijdens de spreekuren, ze kunnen bellen, mailen of whatsappen. Dit kan via leefstijlpunt@eemnes.nl of 06 25 33 59 39.
Het inloopspreekuur bij Bibliotheek Gooi+ in Huis van Eemnes vindt iedere dinsdag van 14.00 – 17.00 uur plaats. Ondersteuning door het leefstijlpunt is helemaal gratis. Kom dus gerust eens binnenlopen!

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes