Home > Over ons > Nieuws & blogs > Het Huis van Eemnes kan niet zonder vrijwilligers

Het Huis van Eemnes kan niet zonder vrijwilligers

28 september 2022
Het Huis van Eemnes kan niet zonder vrijwilligers

Het Huis van Eemnes kan niet zonder vrijwilligers

We hebben dan ook nog genoeg vrijwilligers nodig voor in de horeca, (groen)onderhoud, bij de informatiebalie, tijdens evenementen of in de bibliotheek. We hebben dan ook nog genoeg vrijwilligers nodig voor in de horeca, (groen)onderhoud, bij de informatiebalie, tijdens evenementen of in de bibliotheek. Als je van plan bent om vrijwilliger te worden krijg je eerst te maken met Joke Kooiker. Joke gaat een gesprek met je aan om je beter te leren kennen en om te kijken welke werkzaamheden het beste bij je past. Ook loopt iedere vrijwilliger altijd een halve dag mee in de horeca en een halve dag bij de bibliotheek.

Wie is Joke
Joke heeft een partner, drie zonen, zes kleinkinderen en twee honden. Deze honden zijn erg belangrijk voor haar. Ze zegt met een glimlach op haar gezicht ‘een oudje en een ondeugend jong hondje, dat nog veel moet leren’. Na een werkzaam leven in de gezondheidszorg eerst als radiologisch laborant en later in haar carrière als manager en nog later als projectmanager voor diverse projecten kwam ze in het begin van de corona thuis te zitten.

Huis van Eemnes
Nog net niet met pensioen maar aan het genieten van alle opgenomen vakantiedagen. ‘Als je je hele leven fulltime hebt gewerkt is het niets om thuis te zitten’, zegt Joke. ‘Ik wilde nog iets gaan doen. In mijn hele leven had ik al veel vrijwilligerswerk gedaan dus ik ging eens rondkijken wat ik wilde gaan doen. Ik kwam bij het Huis van Eemnes terecht en na een gesprek met algemeen directeur Lydia Baloe kreeg ik de vraag of ik me eens in software wilde gaan verdiepen waarmee vrijwilligers zich o.a. digitaal kunnen aanmelden. Ik had in mijn werk ook al eens dat soort (ICT) opdrachten gedaan dus dit was zeker niet nieuw voor mij’.

Inzetrooster  
Met een pakket van eisen onder de arm ging ze aan het werk en kort daarna gaf ze een presentatie aan het Huis van Eemnes. Er werd gekozen voor het programma Inzetrooster. Nadat deze keuze was gemaakt kreeg ze ook het verzoek om het helemaal in te richten zodat het een goed werkbaar programma zou worden voor de vrijwilligers van het Huis van Eemnes.

In het programma kan je als vrijwilliger zelf aangeven welke dienst je graag wilt doen en zien waar er nog vrijwilligers voor gezocht worden zoals bijvoorbeeld bij een evenement. Je kan vrijwilliger zijn voor een vast dagdeel maar ook kan je het flexibel invullen. En met het inzetrooster kan je ook zien voor welk dienst er nog vrijwilligers gezocht worden en je inschrijven op deze diensten.

Wens
Wat is je wens voor het Huis van Eemnes? Joke denkt graag met je mee wat het beste bij jou past, niet alleen qua werkzaamheden, ook qua tijden. Wil jij je ook inzetten als vrijwilliger voor het Huis van Eemnes meld je dan per mail aan vrijwilligers@huisvaneemnes.nl.

 

 

 

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes