Home > Over ons > Nieuws & blogs > Alex van Schaik vertelt over activiteiten

Alex van Schaik vertelt over activiteiten

31 oktober 2023
Alex van Schaik vertelt over activiteiten

Volksuniversiteit het Gooi aan het woord: 
Voor tientallen clubs en -verenigingen is het Huis van Eemnes de thuishaven. Zij maken dagelijks, wekelijks of maandelijks gebruik van een van onze sportzalen of zeven andere ruimtes met alle faciliteiten. Zo ook Volksuniversiteit het Gooi. Zij zijn hét adres van lezingen, workshops, cursussen en excursies in de regio.

Deze maand verteld Alex van Schaik over de activiteiten die Volksuniversiteit het Gooi organiseert in Huis van Eemnes. "Bij Volksuniversiteit het Gooi werken we met vrijwilligers. Samen stellen we elk seizoen een gevarieerd programma samen."

Thema
Dit seizoen hebben we gekozen voor het thema ‘De smaakmaker van het Gooi’. Het thema wordt jaarlijks bepaald, en deze keer lieten we ons inspireren door de culinaire diversiteit in onze regio. Op basis van dit thema hebben we een reeks workshops en activiteiten samengesteld. We zijn erg enthousiast over wat we hebben gepland, zoals een Barista training, een excursie naar de wijnmakers van het Gooi, een lezing over olijfolie en zelfs een workshops over parfums.  

Populair in Eemnes
Alex deelt vol enthousiasme dat in het Huis van Eemnes veel verschillende cursussen worden aangeboden. "Enkele van onze populaire activiteiten zijn onder andere bridge, beeldhouwen in speksteen en verschillende soorten yoga. Maar we hebben ook wat meer ongebruikelijke cursussen, zoals ‘thee-sommelier’ en ‘fotografen met je smartphone’, die enorm populair zijn."

Deelnemen?
"In januari start er weer een aantal ontzettend leuke cursussen", vertelt Alex verder. We hebben TAI CHI voor beginners, schaken en de thee-sommelier zal opnieuw een workshop geven. " Het volledige programma, vol binnen- en buiten activiteiten, kun je gratis meenemen in Huis van Eemnes. Of bezoek de website en reserveer direct. Wij hebben ontzettend veel zin om nieuwe deelnemers te verwelkomen" sluit Alex af.

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes