Home > Agenda > Muziek in de Brasserie: Joakim Peter

Muziek in de Brasserie: Joakim Peter

Brasserie
Muziek in de Brasserie: Joakim Peter
16 oktober 2020
19.30 uur
Geannuleerd
muziek

Helaas, door de genomen maatregelen van de overheid, hebben wij besloten deze activiteit te verplaatsen. De gezondheid van onze gasten en collega's staat voor ons voorop.  Op dit moment hebben wij nog geen datum, dit hangt af van de ontwikkelingen komende maand. Zodra een nieuwe datum bekend is, zullen wij dat direct communiceren. Je kaartje blijft uiteraard geldig. Alle bezoekers worden per email geïnformeerd.

“Sing us a song, you’re the pianoman” Toen Joakim Peter in 2000 Nederland verliet om wereldwijd het piano-bar-circuit in te duiken, kende hij ca. 30 liedjes en had geen idee wat hem te wachten stond. Inmiddels vele jaren later, kan hij zich een veteraan noemen in het schimmige gebied van piano-clubs en -bars, een tijdloos fenomeen dat zich uitstrekt van New York tot Parijs en van Rome tot Tokyo.
Wie zich daar niets bij voor kan stellen, doet er goed aan om Billy Joel’s “Pianoman” te beluisteren: Een observatie van het publiek door de pianist waarin duidelijk wordt hoe zijn werkdag eruit ziet.
En daar zit direct het verschil tussen een avondje met Joakim Peter achter zijn toetsen of een gemiddeld cover-bandje: Er is van tevoren geen programma of een setlist.
Het publiek bepaalt in zekere mate wat er gespeeld wordt, soms met de mogelijkheid om zelf achter de microfoon plaats te nemen.

Piano entertainment gaat altijd gepaard met een flinke dosis humor en ook kan het zijn dat Joakim
zomaar een bloemlezing geeft over een van zijn favoriete nummers: Wat betreft feitenkennis over
muziek, doet hij niet onder voor iemand als Leo Blokhuis.
Naarmate de avond en de sfeer vordert, loopt het geheel meestal uit op een vrolijke chaos.
Voor de echte muziekliefhebber die weer eens wat anders wil.
Koop tickets

Wij nemen de corona maatregelen in acht, doe jij dat dan ook?

Heb jij suggesties of ideeën voor het Huis van Eemnes? Laat het ons weten!
Contact opnemen
© 2020 Huis van Eemnes