Home > Agenda > Lunchconcert Martijn Smits

Lunchconcert Martijn Smits

Lunchconcert Martijn Smits
19 november 2020
12.30
12,00
muziek

Pianist Martijn Smits zal een lunchconcert verzorgen in het Huis van Eemnes. In deze rusteloze tijd, waarin nabijheid niet vanzelfsprekend is, raakt muziek des te meer. Op het programma staan de Goldberg variaties van Bach (delen) en de Sonate Appasionata van Beethoven. Beide werken liggen pianist Martijn Smits na aan het hart.

Er wordt beweerd dat Bach de complexe Goldbergvariaties componeerde voor een graaf die zijn virtuoze clavecinist Goldberg de variaties eindeloos liet spelen tijdens zijn slapeloze nachten. Waar of niet waar, het titelblad vermeld in ieder geval dat het bedoeld is ‘voor het verstrooien van het gemoed’: broodnodig in tijden van verwarring…. Na de Goldbergvariaties speelt Martijn Smits de onstuimige en welbekende Sonate Appasionata van Beethoven. Een grillig werk, een zoektocht naar de liefde. Beethoven werd precies 250 jaar geleden geboren, maar het thema blijft onverminderd actueel.

Martijn Smits studeerde piano bij Arthur Hartong aan het Conservatorium van Arnhem en bij Willem Brons aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam.

Zijn pianotrio ‘Trio Martinot’ was eerder in deze serie te gast en is regelmatig op de radio te horen. Componist en pianist Jasper Bon uit Eemnes droeg zijn tweede pianoconcert aan Martijn Smits op. Naast zijn muzikale loopbaan werkt Martijn Smits als huisarts in Amsterdam.

Inclusief koffie en een broodje

Kindertickets zijn ook te reserveren voor €5,-

Reserveer je tickets

Wij nemen de corona maatregelen in acht, doe jij dat dan ook?

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2021 Huis van Eemnes