Home > Agenda > Free runnen

Free runnen

Kinderen van 8-12 jaar
Free runnen
8 augustus 2020
13.00 uur
3,50
sport

Freerunning is een sport waarbij het de bedoeling is om zo sierlijk mogelijk over obstakels te geraken en om van het ene obstakel naar het andere te springen. Het wordt gezien als een gevaarlijke sport.

Omdat het een gevaarlijke sport is, is het belangrijk om de basistechnieken te beheersen. Dit kan je leren in het Huis van Eemnes onder leiding van free runners Richie en Mark.

Het beste om mee te beginnen is de parkour roll/safety roll. Dat is belangrijk omdat die roll ervoor zorgt dat je minder hard landt: het breekt je val. Verder is het bij freerunning belangrijk om niet bang te zijn en te geloven dat je het kan. Blijf wel opletten dat je niet iets doet dat te gevaarlijk is. Dus niet gaan freerunnen op een plek waar je te hard kan vallen. Je moet ook niet onmiddellijk een 'corkscrew' of een 'gainer' gaan proberen. Begin eerst met de 'vaults'. Dit zijn de trucjes om over obstakels te geraken. Dan bouw je verder op naar de flips (salto's). Dit leer je ook best eerst met veiligheidsmatten. Als je dit kan, dan kan je verder gaan naar gras of steen.
(Bron: https://wikikids.nl/Freerunnen)

Inclusief limonade en wat lekkers!

Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Koop hier je ticket

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2021 Huis van Eemnes