Home > Activiteiten > We get request

We get request

Muziekcafé
4 juni 2023
15.00 uur
GRATIS
 
We get request

Het trio onder leiding van Hans Kwakkernaat brengt een ode aan de grootmeester van de jazz. Hans vertolkt de stukken van Oscar Peterson met onwaarschijnlijke precisie en wordt op bas en drums bijgestaan door de bevlogen musici Branimir Teuwen en Clement Keyzer. Gedrieën zorgen ze voor een swingende zondagmiddagmatinee vol met stukken waar elke Oscar Peterson fan van zal smullen.

Hans studeerde cum laude af aan het Conservatorium Arnhem (Artez), jazz in 1989. Hij heeft talloze concerten gegeven over de hele wereld en was begeleider van bekende jazzmusici zoals James Moody, Bob Mintzer, Deborah Brown, John Engels, Ferdinand Povel, Thijs van Leer, Fay Claassen. Zijn CD “Hello Oscar” (2012), met muziek van Oscar Peterson werd internationaal zeer goed ontvangen. Pianovirtuoos Hans Kwakkernaat is een van de weinige pianisten ter wereld die de “touch” van Oscar Peterson zó dicht benadert.

Branimir (Brani voor intimi) studeerde in 1988, evenals Hans, af aan het Conservatorium Arnhem. Sindsdien is hij beroepsmusicus en reisde hij de halve wereld rond, maakte cd's en speelde in clubs en op festivals. Hij heeft een oneindige lijst aan binnen- en buitenlandse grootheden begeleid. Brani wordt geroemd om zijn onwerkelijke geheugen waar, naar eigen zeggen, 500 jazz standards in zitten. Je zult hem daarom zelden van papier zien spelen; hij zit met hart en ziel ín de muziek die hij speelt.

Clement Keyzer drumt al sinds zijn kleuterjaren en is een echte dienaar van de muziek. Hij geniet het meest als hij zijn medemuzikanten de ruimte kan geven om hun ding te doen. Hij speelt zowel pop als jazz en is naast drummer ook een bekwame cajon-speler. Clement ziet altijd kans om fijne muzikanten om zich heen te verzamelen. Met elkaar de muzikale conversatie aangaan is daarbij het credo, wat altijd leidt tot boeiende en inspirerende concerten.

Hans Kwakkernaat (p) - Branimir Teuwen (b) - Clement Keyzer (d)

Muzikale impressies:
https://soundcloud.com/hans-kwakkernaat/people  
https://soundcloud.com/hans-kwakkernaat/triste
https://soundcloud.com/hans-kwakkernaat/the-lady-is-a-tramp  

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2023 Huis van Eemnes