Home > Activiteiten > Trio Pleyel

Trio Pleyel

19 mei 2022
12.00 uur
PRIJS: 12 EURO
 
Trio Pleyel

Trio Pleyel verzorgt een lunchconcert in het Huis van Eemnes. De musici Feyona van Iersel, viool, Naomi Peters, altviool en Martijn Smits, piano, kennen elkaar van het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Zij verdienden hun sporen als solist en als orkestmusicus, maar hebben bovenal een passie voor de intimiteit van de kamermuziek.

Centraal op het programma staat het Kegelstatt trio van Wolfgang Amadeus Mozart. Mozart hield van het café, van biljarten en kegelen en zou dit fantastische trio en passant in een middag op de kegelbaan hebben gecomponeerd. Componeren leek soms bijzaak voor de briljante Amadeus. Oorspronkelijk voor altviool, klarinet en piano werd het later door hemzelf bewerkt voor altviool, viool en piano.

Ook staan er werken op de lessenaar van de Duitse componist Max Bruch, die wereldberoemd werd door zijn eerste vioolconcert. Trio Pleyel speelt een aantal delen uit zijn ‘Acht Stücke’, intens romantische en diep gepassioneerde muziek.

Tenslotte spelen de musici drie liederen van Mikhaïl Glinka in een bewerking voor pianotrio. Glinka wordt gezien als de vader van de Russische muziek, maar verbleef lange tijd in Wenen, Berlijn, Italië, Spanje en Oekraïne en haalde ook daar zijn muzikale inspiratie vandaan.

De toegangsprijs bedraagt 12 euro en is inclusief een broodje en koffie.

Praktisch
Toegangsprijs 12 euro (inclusief broodje en koffie)
- Aanvang 12.00 uurde
- Zaal is open vanaf 11.30 uur 
- Eindtijd 12.50 uur

Wie met de bus wil komen: uitstappen op halte Patrijzenhof.

Reserveren op: www.scarbomusica.nl/bespreking.php of 035-5380827

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes