Home > Activiteiten > Thomas Oudman

Thomas Oudman

Schrijversontmoeting
11 april 2024
20.00 uur
€ 10
 
Thomas Oudman

Bibliotheek Gooi+ organiseert: 

Op 11 april organiseert Bibliotheek Gooi+ in het Huis van Eemnes een schrijversontmoeting met Thomas Oudman.

Datum: donderdag 11 april 2024
Tijd: 20:00 — 22:00 (inloop vanaf 19:30)
Toegang: €10,- voor bibliotheekleden, €15,- voor niet-leden.

Thomas spreekt deze avond met Amber Laan over de huidige stikstofdiscussie, de landbouwtransitie, het verzorgen ons ecosysteem en vele andere onderwerpen die aan bod komen in zijn meest recente boek 'Uit de shit' (2023). In dit boek wijst Thomas ons de weg uit de Nederlandse landbouwcrisis en toont hij in een heldere, hoopgevende analyse hoe we het beste van twee werelden kunnen bereiken: het stikstofprobleem oplossen én boeren perspectief geven.

Cover uit de shit.jpg
Leen het boek

Thomas Oudman is bioloog en schrijft voor De Correspondent over voedsel. Samen met hoogleraar Theunis Piersma schreef hij het boek De ontsnapping van de natuur dat op de shortlist van de Jan Wolkers Prijs voor beste natuurboek stond.

Amber Laan is melkveehouder in een Natura 2000-gebied aan het Markermeer. Ze is voorzitter van het Hollands Agrarisch Jongeren Kontakt en spant zich daarnaast in voor duurzame landbouw. In 2023 werd zij verkozen tot winnaar van de Ribbius Peletierpenning 2023 vanwege haar inzet om de dialoog te zoeken en bruggen te slaan tussen de agrarische sector en de politiek.

foto: Frank Ruiter

Tickets

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes