Home > Activiteiten > Themaochtend: India, land van uitersten

Themaochtend: India, land van uitersten

7 april 2022
10.00 uur
GRATIS
 
Themaochtend: India, land van uitersten

India, het cliche: bedelaars, riksja’s, verkeerschaos, vuiligheid, paleizen, vrouwen in mooie sari’s en Bollywood films. India verandert snel en er onstaan in de praktijk twee India’s. Deze presentie geeft onze hoogtepunten weer die wij tijdens de reizen tegenkwamen.

Eén vijfde van de wereldbevolking
Door een groot land waar grofweg één vijfde van de wereldbevolking woont. Een dergelijk uitgestrekt land doe je niet in één reis maar in diverse reizen. In ons geval 8 reizen in de periode van 2013 t/m 2018. Wij maken kennis met een van de oudste culturen ter wereld, die van het hindoeïsme en het boeddhisme, waarvan de aanhangers nog steeds hun riten uitvoeren volgens gebruiken die meer dan duizend jaar oud zijn.

Enkele andere godsdiensten zijn o.a. het jainisme en sikhisme. India is ook het land van de heilige dieren waar de koe niet langer aanspraak kan maken op de absolute heiligheid.. India vroeger een Britse kolonie werd in 1947 onafhankelijk onder de tijdens zijn leven al legendarische Gandhi, die nu nog als een heilige wordt vereerd. Als bezoeker is het wennen aan de eeuwen oude tradities van het nog steeds geldende kastensysteem dat in onze ogen onrechtvaardig is. Maar bovenal is het ook genieten van de vriendelijke mensen én de Indiase keuken.

Praktisch:
-De toegang voor deze themaochtend is gratis.
-Er is echter maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
-Van tevoren aanmelden is daarom noodzakelijk via deze link

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2023 Huis van Eemnes