Home > Activiteiten > The Quiet Girl

The Quiet Girl

FilmHuis Eemnes
29 februari 2024
19.30 uur
UITVERKOCHT
 
The Quiet Girl

Iedere laatste donderdag van de maand kun je weer genieten van een spannende, romantische of avontuurlijke film. De enthousiaste programmacommissie bestaande uit Anna van Stuivenberg, Nicoline Timmers en Willie Spoelder hebben samen een leuke filmprogrammering bedacht. 'The Quiet Girl' is een film geschikt voor alle leeftijden. 

Prachtige film die even breekbaar en delicaat aanvoelt als zijn zwijgzame hoofdpersoon.

De film neemt ons mee naar het leven op het Ierse platteland van 1981, waar de 9-jarige meisje Cáit voor de zomer wordt ondergebracht bij familie. Net als Cáits ouders zijn zij boeren, maar in alles is het huis waar het meisje terechtkomt het tegenovergestelde van de armzalige chaos van haar ouderlijk huis. Er zijn geen andere kinderen, de oogst wordt op tijd binnengehaald en de twee volwassenen tonen oprechte interesse in hun logé. In deze omgeving van rust, reinheid en regelmaat kruipt Cáit langzaam maar zeker uit haar schulp.

En langzamerhand ontdekt ze dat er ook in dit huis geheimen zijn die niet uitgesproken mogen worden. Toch bloeit ze open, op haar eigen stille manier. Maar aan elke zomer komt een einde. 

The Quiet Girl is het debuut van de Ierse regisseur Colm Bairéad. De film ontving een Oscarnominatie voor Beste Internationale Film. Eerder was hij al de grote winnaar bij de Irish Film and Television Awards (onder andere Beste Film en Beste Regisseur).

Na afloop nodigt de programma commissie je uit voor een gezellige nazit. 

Eten en drinken in de zaal is niet toegestaan. 

Maak je avondje uit compleet, kom vooraf genieten van onze wisselende daghap

De daghap bestaat deze avond  uit erwtensoep, roggebrood en katerspek. 

TicketTicket + daghap

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes