Home > Activiteiten > Rondje Cultuur

Rondje Cultuur

21 oktober 2021
20.00 uur
GRATIS
 
Rondje Cultuur

Gezellig cultureel avondje met kunst en muziek. Iedere derde donderdag van de maand. De avond begint met een kunst gerelateerd onderwerp, gevolgd door een muzikaal optreden. We sluiten de avond af met een cultureel/lokaal onderwerp.

En ook nu bieden we u een verrassend programma aan, met fantastische foto’s, heerlijke country en westcoast muziek om vervolgens nog eens met z’n allen het water in te duiken…

Onze gastheer Marcel Peek gaat je wederom verwelkomen in het Huis van Eemnes en je door een programma vol kunst, muziek en niet-alledaagse onderwerpen heen loodsen. En tussendoor is er altijd tijd om een lekker drankje te bestellen aan de bar van het Huis van Eemnes.

 

 

 

 


 

Fotografie
Hung Hoang, onze eerste gast, geboren in Saigon, Vietnam, in 1956, is een bekende fotograaf geworden in Eemnes. Dat dankt hij aan de Polder van Eemnes, waar hij sinds 2009 bijna dagelijks te zien is op zijn fiets, met zijn camera altijd bij de hand. Hij ontdekte de Polder van Eemnes in 2009 toen hij begon te fietsen om zijn conditie te verbeteren. Hij vertelt hierover: “De eerste dertig jaar dat ik hier woonde, wist ik helemaal niks van de polder, maar dan zie ik hoe mooi die polder is. Dat wil ik in beeld krijgen.” Na een week ongeveer kocht hij een nieuwe camera. Het resultaat nu ruim twaalf jaar is meer dan duizend foto’s en een grote groep volgers op de facebookpagina ‘Je bent Eemnesser als ..’.

Alle reden om Hung Hoang op een donderdagavond uit te nodigen voor Rondje Cultuur, om nu al van zijn foto’s te genieten in het vooruitzicht dat er een fotoboek komt: ‘De Polder van Eemnes door de ogen van Hung Hoang’.

Muziek
Hillsome South, een band uit Hilversum, speelt americana, country en westcoast muziek en kenmerkt zich door een solide sound, sterke lead zang en vloeiende close harmony. De band heeft de volgende bezetting: Marieke Heerschop, Jos van Workum, Gerard Harder en Rob Heerschop en speelt covers van o.a. Bonnie Raitt en Neil Young maar ook steeds meer eigen werk. Dit is te horen op het eerste album van Hillsome South dat de titel ‘Feels like home’ kreeg.

 

 

 


 

Duiken
Vervolgens nemen wij een duik in het water met duikinstructeur Marten Deinum. Naast zijn dagelijks leven als systeemontwikkelaar en schrijver van boeken over Java heeft Deinum een passie om het water in te duiken. Deinum doet allerlei duiktrips in binnen- en buitenland. Wrakken, riffen, onderwater dieren, grotten, mijnen en veel meer kun je zien tijdens een duik. Omgevingen als grotten, mijnen of diepe duiken vergen meer training, andere uitrusting en vaardigheden dan een duik op een rif. Ontdek samen met hem verhalen d.m.v. afbeeldingen en films van Deinum over wat duiken en het ontwikkelen van deze duikvaardigheden zo leuk maakt. Misschien ben je straks ook zo enthousiast?

 

 

 

 

 

 

Praktisch:
- Iedere derde donderdag van de maand
- Van 20.00 tot 22.00 uur, inloop 19.30 uur
- In de Dijkzaal
- Gratis toegang
- Vrije inloop. Vol = vol

Bij binnenkomst zullen we je vragen het coronatoegangsbewijs te laten zien. Vervolgens hoeven we geen 1,5 meter afstand meer te houden. Lees hier meer over het coronatoegangsbewijs.

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes