Home > Activiteiten > Rondje Cultuur

Rondje Cultuur

18 november 2021
20.00 uur
GRATIS
 
Rondje Cultuur

Gezellig cultureel avondje met kunst en muziek. Iedere derde donderdag van de maand. De avond begint met een kunst gerelateerd onderwerp, gevolgd door een muzikaal optreden. We sluiten de avond af met een cultureel/lokaal onderwerp.

Danscompagnie Eemnes
Tijdens dit Rondje Cultuur presenteert Danscompagnie Eemnes met een selecte groep leerlingen een drieluik van drie korte choreografieën. Het uitgangspunt is het gevoel van samenzijn / saamhorigheid. Na een moeilijke periode van veel afstand en weinig contact, was er veel behoefte aan een gevoel van samenzijn, maar het voelde ook spannend: Wat kan wel, wat kan niet? Waar voelt de ander zich prettig bij? Is het oké om iemand weer van zo dichtbij te benaderen? Kunnen wij weer handen vasthouden? Met dit idee zijn ze aan de slag gegaan. 

De dansers zijn tussen de 10 en 24 jaar oud. Sommige dansen al hun hele leven, terwijl anderen net begonnen zijn. Ondanks de verschillen zijn de dansers verbonden door hun passie voor dans en de kunst om verhalen te vertellen door middel van beweging.

Pianist Kevin Hooijschuur
Kevin Hooijschuur volgt sinds 2007 pianolessen bij de Gooische muziekschool, eerst bij José Juurlink en sinds een paar jaar bij Mark Beursgens. In deze tijd heeft hij veel geleerd over klassieke muziek en de piano. Hij heeft in 2019 het D examen behaald, de hoogste examengraad voor amateurmusici. Kevin is vaak te vinden op evenementen van de Gooische Muziekschool, maar speelt ook graag op andere plekken in het Gooi. Kevin heeft een voorliefde voor muziek uit de romantische stijl, maar speelt zo nu en dan ook barok, klassiek of modern. 

Metaaldetector
In dit Rondje Cultuur sluit Jan Dop, geboren en getogen Eemnesser, de avond af met een presentatie van zijn mooie hobby: “Op zoek naar de geschiedenis in de Eemnesser grond met een metaaldetector”. Hij neemt ons mee door 700 jaar geschiedenis in Eemnes aan de hand van zijn bodemvondsten. Uiteraard neemt hij een groot deel van zijn collectie mee, waaronder een stuk gouden munt, dat in de grond lag, precies waar nu het Huis van Eemnes staat. Na afloop kunnen we de collectie bekijken en vragen stellen.

Praktisch:
- Iedere derde donderdag van de maand
- Van 20.00 tot 22.00 uur, inloop 19.30 uur
- In de Dijkzaal
- Gratis toegang
- Vrije inloop. Vol = vol

Let op!
We houden ons strikt aan de coronamaatregelen:
- Omdat horeca moet sluiten om 20.00 uur, serveren wij het laatste drankje om 19.45 uur.
- Een mondkapje is verplicht bij het betreden van het Huis van Eemnes.
- Voordat je de zaal in gaat, vragen we om je coronatoegangsbewijs.

 

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes