Home > Activiteiten > Rondje Cultuur

Rondje Cultuur

Live of livestream
20 mei 2021
20.00 uur
GRATIS LIVESTREAM
 
Rondje Cultuur

Deze maand presenteert het Huis van Eemnes het cultuurprogramma Rondje Cultuur nog een keer via een livestream. Vanaf de bank geniet je dit keer van een optreden van fluitiste Babette van Helsdingen en pianiste Geertje Nooitgedacht. De avond wordt vervolgd met een voorstelling en lezing van toneelvereniging Deo et Arti.

Concert fluit en piano
Vanuit het Huis van Eemnes spelen Babette van Helsdingen en Geertje Nooitgedacht live de Sonatina van Jaap Geraedts en de Cantabile et Presto van George Enescu. Jaap Geraedts is een Nederlandse componist en fluitist. In zijn oeuvre speelt de fluit een belangrijke rol.

George Enescu wordt beschouwd als een van de grootste musici uit de Roemeense geschiedenis. Het stuk Cantabile et Presto is opgedragen aan fluitist en docent O. Taffanel en is een belangrijke bijdrage geweest in de ontwikkeling van de Franse fluittraditie aan het begin van de 20e eeuw.

Deo et Arti
De regisseur vertelt en Deo et Arti speelt. Toneelvereniging Deo et Arti, opgericht in 1945, is een bruisende toneelvereniging en speelt al vele jaren een actieve rol in de Eemnesser samenleving. Tijdens dit Rondje Cultuur vertelt schrijver en regisseur Robbert Jan Proos over het procesverloop van het stuk ‘Blind Dates’. Over zijn schrijverschap, de door corona opgeschorte repetities en het te behalen resultaat. Hierna sluiten de spelers van Deo et Arti af met een scene uit het stuk. Het belooft een hilarische belevenis te worden!

Praktisch
- Donderdag 20 mei, 20.00 tot 21.00 uur
- Te volgen via een gratis livestream via deze link: https://youtu.be/A0rV9TE8f7c
- De livestream wordt uitgezonden via YouTube en is zonder aanmaken van een account te bekijken. Wil je vragen stellen via de chat, zorg dan dat je wel bij YouTube bent ingelogd via je Google-account.

 

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes