Home > Activiteiten > Rondje Cultuur

Rondje Cultuur

Licht, muziek en Eemnesser namen
16 september 2021
20.00 uur
GRATIS
 
Rondje Cultuur

Iedere derde donderdag van de maand organiseren we het Rondje Cultuur: een gezellige avond vol kunst, muziek en niet-alledaagse onderwerpen. Deze editie staat in het teken van licht, verrassende muziek en Eemnesser namen. Onze gastheer Marcel Peek loodst je door de avond heen.

Lichtkunstenaar Tamar Frank
We beginnen de avond met een presentatie van Tamar Frank, afgestudeerd in Monumentale Vormgeving aan de ABK Maastricht. Zij werkt met licht en ze presenteerde haar eerste lichtinstallaties tijdens haar eindexamenexpositie. Na haar afstuderen richtte ze haar eigen bedrijf Lightspace op. Binnen een jaar had ze haar eerste opdracht in de openbare ruimte verworven voor een viaduct in Hoorn. Met focus op de openbare ruimte heeft Tamar nationale bekendheid opgebouwd als lichtkunstenaar.

Muzikaal intermezzo
Vervolgens gaan we verder met een muzikaal intermezzo. Hoe en wat, dat houden we nog even als een verrassing.

Eemnesser Namenboek
Sinds 29 mei is Eemnes een bijzonder boek rijker: het Eemnesser Namenboek, een uitgave van de Historische Kring Eemnes. Henk van Hees vertelt in dit Rondje Cultuur waarom dit zo’n speciaal boek is. Er bestond al een boek over de oude Eemnesser familienamen. Dit nieuwe Eemnesser Namenboek geeft informatie over ongeveer alle andere soorten namen in Eemnes. Natuurlijk over de plaatsnaam Eemnes, maar ook over veldnamen en waternamen. Daarnaast komen ook namen van huizen en andere gebouwen aan bod en vanzelfsprekend ontbreken de straatnamen niet. Over vele namen is nooit eerder iets gepubliceerd.

Henk van Hees is samen met Jaap Groeneveld, Wiebe van IJken en Dick Scherpenzeel een van de auteurs van dit boek. Als achtergrond bij zijn verhaal toont hij mooie Eemnesser foto’s, die in het boek zijn opgenomen.

Praktisch:
- Iedere derde donderdag van de maand
- Van 20.00 tot 22.00 uur, inloop 19.30 uur
- In de Dijkzaal
- Gratis toegang
- Vrije inloop. Vol = vol

 

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes