Home > Activiteiten > Rondje cultuur

Rondje cultuur

Activiteit
21 september 2023
20.00 uur
GRATIS
 
Rondje cultuur

Rondje Cultuur weer van start…
Na wederom een succesvolle afgelopen seizoen heeft het bestuur weer mooie programma’s samengesteld voor de komende Rondjes. Rondje Cultuur zal starten op donderdag 21 september om 20.00 uur in het Huis van Eemnes. Heb jij Rondje Cultuur nog nooit bijgewoond en wil je een leuk avondje uit met onderwerpen als kunst, muziek en lokale bijzondere verhalen, dan is het nu je kans om zo’n Rondje Cultuur bij te wonen! Je zult verrast worden… 

Zoals je gewend bent zullen we starten met kunst en  kunstenaar Govert Muijs zal de aftrap doen! Hij maakt portretten, landschappen en wandschilderingen. Zijn portretten zijn meestal levensgroot. Govert schildert buiten de lijst, het zogenaamde Tromp l’Oeil -effect. Het schilderij krijgt hierdoor een extra dimensie en maakt nog meer contact met de kijker. Sinds een aantal jaren combineert hij dit ook met videokunst, waarmee hij nog duidelijker zijn verhaal kan vertellen. Zijn video techniek laat hij zien in zijn wandschilderingen: via projectie laat hij treinen rijden of de woeste zee dansen. Govert exposeert in galeries, zijn werk is te zien geweest in het Singer Museum en hij heeft meegedaan aan tv-programma Sterren op het doek. Govert Muijs vertelt u er graag over.

De muzikale verbinding tussen de twee presentaties zal worden verzorgd door het Hilversumse kamerkoor Common Commotion. Een koor, dat al jaren bij elkaar is, bestaat uit 5 bassen, 4 tenoren, 7 alten en 7 sopranen en wordt gedirigeerd door de  Argentijnse dirigente Alexandra d’ Espinoza. Het genre is veelzijdig en uit diverse periodes: van licht klassiek tot volkssongs, van temperamentvol Spaans/Portugees naar lieflijk Zweeds/Noors, van Japans tot Russisch en dichter bij huis, Frans, Engels, Duits. Kortom, het belooft een sfeervolle kennismaking te worden tijdens dit Rondje Cultuur.

Ex-dorpsdichter, tekstdichter en zanger Bram Stam alias Gerard Wortel combineert een optreden met zijn liedjes/voordrachten met de promotie en verkoop van zijn derde boek BRAM STAM dichter bij WORTEL.

De lokale bard weet als geen ander zijn dorp in columns en gedichten satirisch en kritisch te beschrijven en te bezingen. Soms weemoedig, dan weer hilarisch. Zijn nieuwe boek wemelt van herkenbaarheid, heerlijk om te hebben, maar vooral heerlijk om te lezen.

Praktisch
Tijd: Het programma start om 20.00 uur; de toegang is gratis en de theaterzaal is vanaf 19.30 uur open.
Datum: 21 september
Ticket: Toegang is gratis

Kom op tijd, want vol = vol ! Rondje Cultuur Eemnes: daar moet je zijn!!

 

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes