Home > Activiteiten > Rondje Cultuur

Rondje Cultuur

Eemnes
15 september 2022
20.00 uur
GRATIS
 
Rondje Cultuur

De avond wordt gepresenteerd door Marcel Peek.

Kunstenaar Henriette Evenhuis
Zoals je gewend bent zullen we starten met kunst. Kunstenaar Henriette Evenhuis, woont en werkt in Laren, maakt diverse schitterende beelden en maakt ook tweedimensionaal werk. Haar werk is internationaal bekend en is bijvoorbeeld te zien geweest op Salon de Paris.

Het werk ontstaat in haar diepste wezen en vanuit dit universum groeit het beeld naar de werkelijkheid in het daglicht. Ze gebruikt de figuratie, om deze innerlijke wereld, emoties en (levens)keuzes weer te geven. Pijn, kwetsbaarheid en kracht bestaan tegelijkertijd en in haar beelden is deze groei en beweging zichtbaar en voelbaar.

Elk beeld is een momentopname van dit gehele proces wat leven heet. Hierin zie je de groei, die ze heeft doorgemaakt in haar leven in verbinding met het Universum. Tijdens dit Rondje Cultuur vertelt zij er alles over.

 

 

 


 

Muziek
De muzikale verbinding tussen de twee presentaties wordt gespeeld door Wim, Peter en Rob.  Dit is een gelegenheidsband die bestaat uit twee zingende gitaristen en een slagwerker. Ze spelen, enigszins versterkt, Ierse en Amerikaanse Folk-liedjes, afgewisseld met enkele populaire hits van enkele decennia geleden. Opgewekte muziek die vaak uitnodigt tot meezingen.

 

 

 

 

Brandweer Eemnes
En waar rook is, is vuur… En waar vuur is, is de brandweer. Brand voorkomen is beter dan blussen. Iedereen heeft daarin een eigen verantwoordelijkheid. Jij voor je eigen woning en de overheid voor openbare plaatsen. De overheid heeft noodplannen klaar en vertelt hoe je brand kunt voorkomen.

 

 

 

 

Eigenlijk is de benaming ‘brandweer’ achterhaald. De brandweer heeft tegenwoordig veel meer taken dan alleen het blussen van branden. Om te beginnen vervult de brandweer een belangrijke adviserende rol, wanneer veiligheid en preventie in het geding zijn. Verder zorgt de brandweer voor de inzet van personeel en materieel bij incidenten en calamiteiten. Niet alleen bij brand, maar ook (verkeers-) ongelukken en andere noodsituaties. En ook de eerste zorg voor eventuele slachtoffers is een onderdeel van het takenpakket. Brandweer Eemnes vertelt deze avond er alles over.

Praktisch:
- Iedere derde donderdag van de maand
- Van 20.00 tot 22.00 uur, inloop 19.30 uur
- In de Dijkzaal
- Gratis toegang
- Vrije inloop. Vol = vol

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes