Home > Activiteiten > Rondje Cultuur

Rondje Cultuur

20 oktober 2022
20.00 uur
GRATIS
 
Rondje Cultuur

Rondje Cultuur gaat door… in oktober

Na een succesvol en druk bezocht RONDJE CULTUUR september met beeldende kunst, swingende muziek en een nieuw spetterend item Rondje Cultuur On Tour bij de brandweer Eemnes bieden we op donderdag 20 oktober weer een verrassend en gevarieerd programma in het Huis van Eemnes. Tussen de onderwerpen door is er de mogelijkheid om een drankje te nuttigen, bij te kletsen of vragen te stellen aan onze gastsprekers. De avond wordt gepresenteerd door uw gastheer Marcel Peek. Kom naar Rondje Cultuur met een leuk avondje met onderwerpen als kunst, muziek en lokale bijzondere verhalen!

Mieke Pontier, onze eerste gast, is als keramist begonnen in de jaren ‘60, werkte met aardewerk, daarna met steengoed en porselein. Nu combineert ze sinds eind jaren ’80 glas met keramiek – een samenvoeging die niet veel voorkomt – en realiseert daarmee beelden, waarin een synthese tussen de twee materialen (met ieder hun eigen eigenschappen en kwaliteiten) wordt bereikt. Zo ontstaan beelden waarin herinneringen, indrukken en ervaringen worden vastgelegd. Reizen, bijvoorbeeld naar Japan, Siberië, Noorwegen en Afrika, vormen een belangrijke inspiratiebron. De natuur in zijn algemeenheid is een bijna onuitputtelijk bron van inspiratie. Zij maakt zich in toenemende mate zorgen over de opwarming van de aarde. Het ijs op de polen smelt sneller dan voorspelt, er komen steeds meer natuurbranden, aardverschuivingen, overstromingen en cyclonen voor. Ook wordt het in veel gebieden in snel tempo droger. Het natuurlijk evenwicht op aarde verandert daardoor rap. Aan haar zorgen met betrekking tot deze verschijnselen wil zij uitdrukking geven in haar recente werk.

 Teus van 't Klooster
“Ik zou wel kunnen verhuizen, als jullie met een goed alternatief   komen.” Zo vertelde Teus van ’t Klooster aan de wethouder. Een   aantal jaar geleden rukte de nieuwbouw op achter de oude locatie   van Stal Paardenvreugd. Er was uiteindelijk geen plek voor de   ontsluitingsweg van de nieuwbouw, hierdoor besloot familie Van ’t   Klooster met hun stal te verhuizen naar de Geerenweg. Teus en   Judith van 't Klooster zijn vorig jaar november overgegaan naar  de nieuwe locatie met de paarden. Voor de familie is het belangrijk dat paard en klant tevreden zijn, op die manier is hun nieuwe bedrijf ook ingericht. “Als het paard en de klant het naar hun zin hebben, dan ben ik tevreden. Ik vind het erg belangrijk dat het qua welzijn op en top voor elkaar is. Paarden komen hier minimaal vier uur per dag buiten. De opfokpaarden staan in loopstallen, hierdoor hebben ze altijd de keuze om binnen of buiten te staan.” Op de nieuwe locatie is het welzijn van de paarden een stuk verbeterd. Teus zal deze avond alles vertellen over Stal Paardevreugd.

Eduard Justus
Voorgaande onderwerpen zullen muzikaal worden onderbroken door   muzikant Eduard Justus. Als gitarist heeft hij zijn passie gevonden in het   spelen van "Gipsy Jazz" waarvan Django Reinhardt de grondlegger is.   Constant improviseren op de gitaar Is wat hem aangrijpt en vasthoudt.     Het  "Rosenberg Trio" is in Nederland het bekendste trio van dit genre.   Samen met zijn vriend en zanger James Pesiwarissa (finalist Voice Senior)   nemen zij u graag mee in de wereld van Gipsy Jazz! Niet makkelijk, wel   verslavend! Gipsy Jazz spelen is zijn passie!

Het programma start om 20.00 uur; de toegang is gratis en de theaterzaal is vanaf 19.30 uur open. We zien u graag namens het team Rondje Cultuur.

Praktisch:
- Iedere derde donderdag van de maand
- Van 20.00 tot 22.00 uur, inloop 19.30 uur
- In de Dijkzaal
- Gratis toegang
- Vrije inloop. Vol = vol

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes