Home > Activiteiten > Rondje cultuur

Rondje cultuur

20.00 uur
16 november 2023
20.00 uur
GRATIS
 
Rondje cultuur

Rondje Cultuur in het Huis van Eemnes

Na een fantastisch Rondje in oktober in het Huis van Eemnes, niet in de theaterzaal maar in de gezellige brasserie, gaan we alweer naar het laatste Rondje Cultuur voor dit jaar. Natuurlijk gaan we in januari 2024 gewoon weer verder. Op donderdag 16 november zal Rondje Cultuur een thematischeverbintenis hebben in duurzaamheid in kunst en bomen, afgewisseld met swingende gitaarmuziek. Ben jij ook benieuwd naar de verhalen? Kom kijken en luisteren!

De creatieve magie van Inge Prins van Wijngaarden ontvouwt zich in haar atelier depARTure, gelegen op de Parade van Paleis Soestdijk. Haar kunstwerken, die hun grafische achtergrond verraden, vormen persoonlijke reflecties op het leven en een eindeloze zoektocht naar harmonie, waarbij zij speelt met verhoudingen en verbindingen in vormen en kleuren. Inge beeldt onderwerpen af die haar diep raken, van diepgaande existentiële vraagstukken tot alledaagse trivialiteiten, en voegt daar vaak een vleugje humor aan toe. De natuur, de mens en duurzame materialen dienen als haar voornaamste bronnen van inspiratie. Duurzaamheid staat centraal in al haar creaties. Inge streeft naar een bewuste omgang met het milieu en werkt uitsluitend met milieuvriendelijke en gerecyclede materialen. Haar materiaalkeuzes variëren aanzienlijk, en zij beheerst diverse technieken om elk materiaal optimaal tot zijn recht te laten komen. Het intensieve materiaalonderzoek vormt een cruciaal onderdeel van haar creatieve proces. Wat Inge uniek maakt, is haar vergevorderde onderzoek naar het gebruik van gerecycled golfkarton in de beeldende kunst. De specifieke 'ribbel'-eigenschappen van dit materiaal fungeren als een artistiek uitgangspunt en voegen een intrigerende dimensie toe aan haar werken.

Het muzikaal gezelschap Beatnik Fandango speelt dit Rondje Cultuur swingende ritmische gitaarmuziek. Van gipsy jazz tot bossa nova, van Spaanse rumba tot dansbare rhythm & blues. Gitarist Michel Tijdink en zanger en slaggitarist Robin Bourguignon nemen je graag mee op ontdekkingsreis. Kom ook zingen en swingen!

Van boom tot waardevolle herinnering… De mannen van Stichting Baarnsche Bomen maken van lokaal gekapt hout duurzame en ambachtelijke producten. Zo kan een boom uit de buurt worden ‘omgezet’ in een tafel, bank, kast of minibieb, houtwerk op maat. Alex van den Berg en Bas Dekker ontwerpen en maken hun producten graag in samenspraak met de opdrachtgever. Vanuit een gedeelde passie voor hout is het plan ontstaan om karakteristieke bomen die gekapt worden te behoeden voor de shredder en de open haard en met dit hout mooie producten te maken.

Het programma start om 20.00 uur; de toegang is gratis en de theaterzaal is vanaf 19.30 uur open. Kom op tijd, want vol = vol ! Rondje Cultuur Eemnes: daar moet je altijd zijn!!

 

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes