Home > Activiteiten > Rondje Cultuur

Rondje Cultuur

17 november 2022
20.00 uur
GRATIS
 
Rondje Cultuur

Donderdag 17 november is alweer het laatste Rondje Cultuur van 2022. Na een fantastische reeks Rondjes in het jaar 2022 gaan we uiteraard in januari 2023 gewoon weer verder met kunst, muziek en alledaagse onderwerpen. Wij hebben er zin in!

Maar eerst wordt hier het gevarieerde programma van november kenbaar gemaakt, gepresenteerd door Marcel Peek. En ook tijdens dit Rondje is er de mogelijkheid om een drankje te nuttigen, bij te kletsen, vragen te stellen aan onze gastsprekers of misschien wel actief mee te doen!

En mee spelen gaan we zeker in dit Rondje Cultuur doen.  Leo Janssen zal ons meenemen in zijn Kunstquiz.  Leo Janssen is journalist en programmamaker (17 jaar radio en 13 jaar televisie), creatief directeur van Endemol en de motor achter 60 televisieprogramma’s. Daarna publiceerde hij boeken en documentaires over het cultureel erfgoed van Laren en werd wethouder van RO&Cultuur. Leo is een hartstochtelijk kunstverzamelaar. Hij zit in nogal wat besturen (o.a. Amsterdam Baroque Orchestra & Choir van Ton Koopman en de Atelierroute van Laren).  Voor de inwoners in de BELdorpen, en dus nu voor Eemnes, houdt hij regelmatig quizzen over burgers, verdwenen boeren en sjieke buitenlui. Het is goed opletten bij zijn quizzen, maar uiteindelijk altijd lachen!

Het Singers Vrouwen Kleinkoor bestaat sinds 2001 en zingt iedere woensdagavond onder de bezielende leiding van Ebo Roek. 18 dames zingen uit volle borst over liefde, lente, levenskracht, geluk, smart en hoop: ook tijdens dit Rondje Cultuur. Een amateurkoor dat voor zichzelf de lat aangenaam hoog legt, waarbij tegelijkertijd het plezier van samen zingen altijd voorop staat.

Het koor zegt zelf: “De muziek die we zingen is lang niet altijd origineel geschreven voor vrouwenkoor, maar eenmaal gearrangeerd voor ons past deze als een ‘oude jas’. De muziek wordt op maat gemaakt voor onze stemmen waardoor ook werken voor een heel andere bezetting tot hun recht komen. Er is een grote variatie te vinden in onze muziek. Zowel oude als nieuwe muziek krijgt een plaats. Variërend van een eenvoudige eenstemmige canon tot zelfs een complete opera. Iedere woensdagavond wordt weer bewezen dat klassieke koorwerken helemaal niet saai zijn.”

De Evergreenfarm ligt in de provincie Luwero, 200 km ten noorden van de hoofdstad Kampala. Oeganda, ook wel de “pearl of Africa’ genoemd, ligt op de evenaar op een hoogte van 700 meter. Het ontwikkelingsproject is een stuk land van 250 hectare, waar nu in 2022 ruim 200.000 Australische dennen staan. Jaap Cok is inwoner van Eemnes en initiatiefnemer en investeerder van dit project. Met hulp van bekwame mensen – Nederlanders en Oegandezen- staat er nu een bos van prachtige bomen, wat eerst een bush was. De laatste jaren is Evergreenfarm overgenomen door van Dorp Installaties te Zoetermeer. Jaap zal ons meenemen aan de hand van een film en foto’s met zijn verhaal:  ‘Hout moet! - Ontwikkelingswerk Oeganda’.

Het programma start om 20.00 uur; de toegang is gratis en de theaterzaal van het Huis van Eemnes is vanaf 19.30 uur open.

We zien u graag namens het team Rondje Cultuur.

Praktisch
- Iedere derde donderdag van de maand
- Van 20.00 tot 22.00 uur
- Toegang is gratis
- Voor volwassenen
- Reserveren via info@huisvaneemnes.nl

 

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes