Home > Activiteiten > Rondje Cultuur

Rondje Cultuur

19 mei 2022
20.00 uur
GRATIS
 
Rondje Cultuur

Laatste Rondje Cultuur van het seizoen
Alweer het laatste Rondje Cultuur van het seizoen 2021/2022 op donderdag 19 mei

Opnieuw komt er een fantastische kunstenares vanuit Blaricum, Robin Speijer, haar verhaal vertellen over haar kunstwerken. Zij is in 2019 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Textiel vormt het startpunt voor haar schilderijen: de stoffen worden sterk uitvergroot, de patronen en texturen in verf vertaald en met fel kleurgebruik wordt je blik de plooien ingetrokken. Speijer's werk zit onder meer in de collectie van Museum Voorlinden, het Stedelijk Museum Schiedam en de collectie Rijkskantoren. In 2020 won zij de Sacha Tanja Penning en in 2019 het Dooyewaard Stipendium.
 

Uiteraard zal onze bekende Eemnesser en gastheer Marcel Peek ook dit Rondje weer aan elkaar praten.

De muzikale omlijsting voor deze avond zal verzorgd worden door Rolf Menist. Rolf heeft altijd als drummer in diverse Gooise band gespeeld, maar begon 25 jaar geleden met zingen in een musical. Daarna heeft hij in een muzikaal trio gezongen. Rolf brengt nostalgie en vrolijkheid in zijn uitgebreide en verrassende repertoire: van herkenbare hits van toen, gouden ouden, smartlappen, pop tot en met classic rock en ballads. De Gooise senior zanger maakt er geen geheim van dat hij na een ernstig trauma, PTSS  heeft gekregen. Daarom werkt hij altijd met zijn grote zangboek voor de teksten. Hij heeft van de nood een deugd gemaakt: u kunt kiezen uit zo’n 500 nummers en een verzoeknummer aanvragen. Rolf zijn motto voor deze keer is:  Vier Virus Vrij.

Onze Eemnesserpolder is een thuis voor grote aantallen weidevogels. Kieviten, tureluurs, grutto's en slobeenden vinden er ieder jaar een plek om te broeden. De Zuiderzee, de ruilverkaveling en de ontginningsgeschiedenis van onze polder hebben daar allemaal een rol in gespeeld.  Celine Roodhart neemt u graag mee in de wondere wereld van de Eempolder en vertelt u over de weidevogels in de polder, hoe het landschap daarmee te maken heeft en wat de rol van de ruilverkaveling en de Zuiderzee daarin was. Foto is gemaakt door Martin Plaat.

Ook dit seizoen heeft het team Rondje Cultuur bestaande uit, Rinus, Robert-Jan, Marcel, Monique, Jorrit, Elize en Karin hard gewerkt om telkens een mooi programma samen te stellen, maar ook hebben we volop genoten van alle enthousiaste optredens. Het is voor ons team altijd weer een uitdaging om interessante, kunstzinnige, creatieve of gewoon bijzondere gasten te vinden en wij willen bij deze graag uw hulp hierbij vragen. Voor het nieuwe seizoen: kent u iemand die wel eens iets bijzonders wil vertellen over zijn/haar vak, hobby, kennis etc. – laat het ons a.u.b. weten. Wij nemen dan graag contact op en kunnen dan wellicht een mooie presentatiekans bieden. Benader één van de organisatoren of mailt u naar rondjecultuureemnes@gmail.com of info@huisvaneemnes.nl.

Praktisch:
- Iedere derde donderdag van de maand
- Van 20.00 tot 22.00 uur, inloop 19.30 uur
- In de Dijkzaal
- Gratis toegang
- Vrije inloop. Vol = vol

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes