Home > Activiteiten > Rondje Cultuur

Rondje Cultuur

16 mei 2024
20:00 uur
GRATIS
 
 
 
Rondje Cultuur

Voor Rondje Cultuur april hebben we weer fantastische gastsprekers en muzikanten in petto!
Dus kom vooral donderdag 16 mei naar Rondje Cultuur.
Het programma start om 20.00 uur; de toegang is gratis en de Dijkzaal (theaterzaal) van het Huis van Eemnes is vanaf 19.30 uur open.

De avond start met kunstenaar Jaap Majoor. Het werk van Jaap Majoor verbeeld het gevoel- het bezinksel van het menselijk bestaan: zijn ervaringen, onze emoties. Zijn werk is niet onder woorden te brengen. Het gaat ook niet om het verhaal (zijn verhaal) achter de kleur en vormen, maar on de emotionele lading die uiteindelijk losgekoppeld van de privé- achtergrond, voor ieder herkenbaar is. De verbeelding van de werkelijkheid, de realiteit van de droom: zij zijn op het linnen van onze huid geschilderd.

Ewa Maria Wagner is schrijver, maar haar DNA is muziek. 

Ewa: “Alles wat ik schrijf heeft verbinding met muziek. Deze avond ga ik vertellen hoe muziek mijn schrijfproces beïnvloedt en door mijn woorden klinkt”.

De drie hoofdpersonages in haar recente boek Hotel Goldberg zijn "gecomponeerd" op basis van de Goldberg Variaties van J.S.Bach. Samen met violiste Kerstin Kendler vertolkt Ewa drie fragmenten van Bach’s variaties die voor de personages in haar boek staan en maakt Ewa hiervan een muzikaal verhaal: woorden en muziek vloeien in elkaar en prikkelen de verbeelding. 

Onze laatste gastspreker deze avond is Max Pape, voormalig directeur en eigenaar van het Rotterdamse bureau Ector Hoogstad Architecten. Max neemt ons mee naar hun project aan het Stationsplein te Utrecht. Hij vertelt ons over het ontwerp en de uitvoering van het nieuwe stationsplein, dat inmiddels is uitgegroeid tot een nieuw beeldmerk van de stad. Het nieuwe plein, met zijn iconische bollendak, vormt de schakel tussen Utrecht Centraal Station, Hoog Catharijne en het Jaarbeursplein. Het plein biedt meer dan alleen een doorgang van het station naar de stad. Het is ingericht als een aantrekkelijk verblijfsgebied met horeca en winkels.

Maar ónder het plein wordt het pas echt interessant. Daar bevindt zich een imposante ondergrondse fietsenstalling van drie lagen diep, met doorgaande fietsroutes en aansluitingen op het openbaarvervoernetwerk. Deze fietsenstalling is de grootste van de wereld en biedt plaats aan maar liefst 12.500 fietsen.

      


 

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes