Home > Activiteiten > Rondje Cultuur

Rondje Cultuur

17 maart 2022
20.00 uur
GRATIS
 
Rondje Cultuur

Gezellig cultureel avondje met kunst en muziek. Iedere derde donderdag van de maand. De avond begint met een kunst gerelateerd onderwerp, gevolgd door een muzikaal optreden. We sluiten de avond af met een cultureel/lokaal onderwerp.

Donderdag 17 maart staat het volgende op het programma.

Beeldend kunstenaar
We starten ons avondje Cultuur met Ine van der Horn. Zij is beeldend kunstenaar. Zij maakt 3d-beelden die mensen of delen van mensen weergeven. De werken verbeelden de dieper gelegen lagen van de mens. Materialen waar zij het werk van maakt zijn leer en papier, eventueel gecombineerd met andere materialen. Daarnaast is Ine ook curator bij Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting. Een niet commerciële galerie waar we jonge talentvolle kunstenaars presenteren en begeleiden. Ine zal ons meer over haar beeldend werk vertellen en hoe zij haar ervaring als kunstenaar gebruikt in haar werk als curator en jonge kunstenaars verder helpt.
Wilt je alvast meer weten, kijk dan op de websites www.inevanderhorn.nl en op www.galeriepouloeuff.nl van Galerie Pouloeuff.

Muziek
Het muzikale gedeelte wordt geheel verzorgd door de bekende Band Uit Eemnes. De band stelt zichzelf voor:
Uitgebreid BUÉE! 
"Tijdens de coronaperiode is er ook bij BUÉE wel wat veranderd: met de komst van Oliver op bas en piano belooft 2022 nog meer muzikale verrassingen! Jan heeft, naast zijn vertrouwde trombone, ook de blokfluit ter hand genomen en Astrid wisselt de gitaar bij gelegenheid in voor de dwarsfluit. Rob verzorgt als vanouds de percussie en Ida blijft met onverminderd enthousiasme trouw aan haar saxofoon. Wat u van ons kunt verwachten? Tja, wat zullen we ervan zeggen… ergens tussen Avant Garde en Waanzin? Kom luisteren en ervaar het zelf!"

Denkfouten & drogredenen
Onze derde gastspreker is Paula Steenwinkel. Zij is denkvaardighedentrainer en is bereid om je alles te vertellen over ‘denkfouten & drogredenen’. Ze neemt ons mee in het wat en waarom van drogredenen en hoe wij ons hiertegen kunnen wapenen. Herken je dat gevoel dat u in een discussie denkt: ‘dit klopt niet’ maar dat je niet goed kunt aanwijzen wat en eigenlijk met je mond vol tanden staat? Paula Steenwinkel – auteur van het boek ‘Drogredenen’ gaat ons veel meer hierover vertellen.

Het is voor ons team altijd weer een uitdaging om interessante, kunstzinnige, creatieve of gewoon bijzondere gasten te vinden en wij willen bij deze graag je hulp hierbij vragen. Kent je iemand die wel een iets bijzonders wil vertellen over zijn/haar vak, hobby, kennis etc. – laat het ons weten. Wij nemen dan
graag contact op en kunnen dan wellicht een mooie presentatiekans bieden. Benader éen van de organisatoren, mail naar rondjecultuureemnes@gmail.com of info@huisvaneemnes.nl .
 

Praktisch:
- Iedere derde donderdag van de maand
- Van 20.00 tot 22.00 uur, inloop 19.30 uur
- In de Dijkzaal
- Gratis toegang
- Vrije inloop. Vol = vol

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes