Home > Activiteiten > Rondje cultuur

Rondje cultuur

Activiteit
18 januari 2024
20.00 uur
GRATIS
 
Rondje cultuur

Allereerst wensen wij, als organisatie van Rondje Cultuur, u een fantastisch 2024! Ook dit jaar zullen we aan u bijzondere Rondjes Cultuur met kunst, muziek en alledaagse onderwerpen presenteren. Donderdag 18 januari zullen we weer starten met het 1e Rondje van 2024. We hebben er heel veel zin in!

Op het LinkedIn profiel van Wilma van Weijen staat heel summier: I am a human being in process, making progress. Haar ontwikkeling als beeldend kunstenaar heeft, sinds 2005, nogal een wending genomen. Na een grote, succesvolle serie Afrika schilderijen, volgde nog een uitgebreide serie geschilderde, geabstraheerde bomen. De natuur is een passie. Maar daarna ging haar aandacht vooral uit naar het ontwikkelen van concepten. Geen idee te gek! No job too small!! Wilma is altijd op zoek naar manieren om verbindingen aan te gaan met anderen. Op een vaak onconventionele manier. Ze vindt het interessant om mensen bij projecten te betrekken en te ontdekken wat daar uit kan ontstaan. Een mooi voorbeeld is een actie tijdens de 54ste Biënnale in Venetië in 2011.  In de Giardini Gardens maakte Wilma contact met de vele studenten die bij de ingang van alle landenpaviljoens zitten en dag-in-dag-uit bezoekers van informatie voorzien. Wilma had een paar oranje huishoudhandschoenen bij zich en bood ze deze jonge mensen aan met het verzoek: “Can You Hold My Hands?” Daarna volgde dan een fotoshoot en ontstonden er hele fascinerende gesprekken. Verbaas je nergens over, misschien gaat ze de aanwezigen wel vragen om mee te doen aan een experiment…

Al bijna 6 jaar zingen de soulbrothers & soulsisters van SoulPatrol de longen uit hun lijf! Uit heel Gooi en Eemland komen de leden van SoulPatrol op dinsdagavond naar het Huis van Eemnes om oude en nieuwe soul liedjes te  zingen o.l.v. dirigent en arrangeur Paul Grob. En SoulPatrol laat zich regelmatig zien en horen op diverse podia en nu dus ook bij Rondje Cultuur.  In het repertoire van SoulPatrol vind je liedjes van Aretha Franklin, Bill Withers, Dusty Springfield, Marvin Gaye, The O’Jays, Ray Charles en andere bekende artiesten, o.a. ‘I Say A Little Prayer’, ‘Son Of A Preacherman', ‘Love Train’ en ‘Go Like Elijah’.

Cees en Vera Bakker uit Baarn hebben al vele reizen gemaakt met hun 4 wiel drive auto. Hun laatste (onvergetelijke) reis was in november 2023; 4 weken lang met de eigen 4 wiel drive auto`s door de hoogste duinen ter wereld in Namibië en het oerwoud van Botswana. Cees en Vera zullen ons meenemen met deze reis door hun verhalen te vertellen aan de hand van prachtige beelden.

Het programma start om 20.00 uur; de toegang is gratis en de theaterzaal van het Huis van Eemnes is vanaf 19.30 uur open.  We zien u graag namens het team Rondje Cultuur.

 

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes