Home > Activiteiten > Rondje Cultuur

Rondje Cultuur

Glas, zang en water
17 februari 2022
20.00 uur
GRATIS
 
Rondje Cultuur

Gezellig cultureel avondje met kunst en muziek. Iedere derde donderdag van de maand. De avond begint met een kunst gerelateerd onderwerp, gevolgd door een muzikaal optreden. We sluiten de avond af met een cultureel/lokaal onderwerp. Dit keer: glas, zang en water.

Glas
“Scherven brengen geluk”, luidt het spreekwoord. Hilde de Rooij zal in dit Rondje Cultuur ons meenemen in haar werken met glasscherven. Zij maakt glaskunst voor binnen en buiten. Vaak met antiek en hergebruikt glas. Ze heeft een flinke voorraad antieke glasplaten en werkt met gebruikte flessen, kringloopglas of een bergje ‘bushokjesglas’. Hilde werkt met bijna alle glastechnieken en past o.a. ritme, licht, structuur, kleur en beweging toe. “Als je speelt hoeft niet alles te lukken. Er gaat weleens iets mis. Maar er ontstaan ook effecten waarop je niet gerekend had. Ik zoek graag de grenzen en de verrassing op”, aldus Hilde. Voor haar presentatie brengt ze foto’s en werkstukken mee.

 

 

 

 

 


 

Zang
Het muzikale gedeelte van dit Rondje Cultuur zal worden verzorgd door Josefien Rutgers. De Bussumse zangeres begon al vroeg met zingen in een kinderkoor op de Gooische Muziekschool, waarna zij doorgestroomd is naar een theater vooropleiding o.l.v. Sue Chaloner (Spooky & Sue). Deze opleiding was Engels- en Nederlandstalig waardoor zij al op jonge leeftijd goed de Engelse taal beheerste. Alhoewel zij een lopende encyclopedie is op het gebied van bier, dat wat zij nodig heeft voor haar werk bij een bekende bierbrouwer, heeft zij altijd haar passie voor zingen doorgezet. Josefien: “Ik hoop met mijn muziek mensen te inspireren en te raken op emotioneel gebied! Zingen is het vertellen en delen van een verhaal."

 

 

 

 

 

 


Water
Tom Huizenga
is een enthousiaste fietskampeerder, die met vier fietstassen de wereld aan  het verkennen is. Vanwege corona: geen avonturen in het buitenland. Alternatief? Een fietsvakantie in eigen land met overnachtingen op natuurkampeerterreinen. Met een route langs de denkbeeldige vloedlijn als Nederland wordt geteisterd door water, als het meest laag gelegen land van Europa. Zonder dat we er iets tegen doen. Tom zal in geuren en kleuren vertellen hoe het er dan voorstaat. En hoeveel van Nederland onder water zou staan. Ook in Eemnes speelt dat parten. De watersnoodramp van 1953 markeert uiteindelijk een cruciaal keerpunt.

 

 

 

 

 

 


 

Praktisch:
- Iedere derde donderdag van de maand
- Van 20.00 tot 22.00 uur, inloop 19.30 uur
- In de Dijkzaal
- Gratis toegang
- Vrije inloop. Vol = vol

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2023 Huis van Eemnes