Home > Activiteiten > Rondje Cultuur

Rondje Cultuur

Oud en nieuw
15 februari 2024
20.00 uur
GRATIS
 
Rondje Cultuur

Nee,... we gaan geen jaarwisseling vieren bij Rondje Cultuur! Integendeel: de organisatie van Rondje Cultuur haalt 2 “ouwe” bekende topartiesten weer naar het Huis van Eemnes. Artiesten, waar wij als organisatie veel positieve reacties op hebben gekregen! Uiteraard vullen we dit met een fantastische “nieuwe” artiest.

Dus kom vooral donderdag 15 februari naar Rondje Cultuur. Het programma start om 20.00 uur; de toegang is gratis en de theaterzaal van het Huis van Eemnes is vanaf 19.30 uur open.

In een boeiende samensmelting van beeldende kunst, landmeetkunde en ICT onderzoekt onze “nieuwe” gastspreker,  Everdien Breken, de maakbaarheid van het Nederlandse landschap. Met een achtergrond in landmeetkunde en ICT werpt de kunstenares een unieke blik op hoe de Nederlandse mentaliteit, gevormd door eeuwen van ruimtelijke uitdagingen, zich manifesteert in de ruimtelijke ordening. Everdien promoveert op dit onderwerp aan de Universiteit van Leuven. Eemland is het eerste gebied waarop zij haar aandacht richt. Haar artistieke verkenning van het Eemland resulteert in een aantal  intrigerende werken die fungeren als een reactie op haar visuele, emotionele en sensuele indrukken van het gebied. Breken heeft een levensgrote Camera Obscura geïnstalleerd om een diepgaand portret van de Eemlandse polder vast te leggen. De spanning tussen 'vol' en 'leeg', die ze intens ervaart in Eemland, heeft ze omgezet in een digitale kaart die zichzelf voortdurend opnieuw genereert. Bovendien verkent Everdien Breken de toekomst van Eemland door middel van geavanceerde technologieën, zoals kunstmatige intelligentie. Kom luisteren naar haar verhaal!

De fantastische muziekband, KRIZZ KRAZZ, is een “ouwe” bekende bij Rondje Cultuur. Zij zullen naast de mooiste theaterliedjes van Nederlandse bodem, je verrassen met nieuwe, wellicht Engelstalige muziekstukken. Soms verstild, soms vlot om mee te zingen of te inspireren. De band bestaat uit Rianne Druijff (zang), Richard Kruidhof (bas/gitaar), Frank Leenders (toetsen) en Hans van der Schaft (drums).

Gekletter in de herfstnacht… ik word er stil van. Vele jaren in september, gedurende drie weken lang in de avond en nacht, heeft geluidsman Kees Kerkhof het bronstleven van de edelherten en van alles wat zich daaromheen afspeelde ter plaatse nabij kunnen volgen. Ondanks het trotseren van o.a. kou, nattigheid, sjouwen met de geluidsapparatuur, genoot Kees van de nachtelijke herfstsfeer midden in de natuur, met name de bronsttijd van de edelherten. Gefascineerd door die sfeer nam de 2e "ouwe" bekende, Kees, sinds vele jaren diverse geluiden op (in stereo) met de geluidsapparatuur, met als doel, om dat specifieke gevoel steeds te kunnen herbeleven. Deze avond neemt Kees u mee in zo'n (geluiden-)nacht. Een nacht vol......wacht maar af.

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes