Home > Activiteiten > Rondje cultuur

Rondje cultuur

Eemnes
20 april 2023
20.00
GRATIS
 
Rondje cultuur

Alweer het laatste Rondje Cultuur van seizoen 2022/2023 in het Huis van Eemnes. Een fantastisch jaar met verschillende topkunstenaars, interessante sprekers over diverse onderwerpen uit Eemnes en omstreken, afgewisseld met een diversiteit van goede muziek. De commissie Rondje Cultuur maakt van elk Rondje een divers en inspirerend programma, waarbij we de kwaliteit hoog houden. De commissie, bestaande uit Robert-Jan, Rinus, Karin, Elize, Marcel en Jorrit bedankt jullie, als publiek, voor de grote aanwezigheid en belangstelling! Dank!

Eerstvolgend Rondje Cultuur is op donderdag 20 april.

Rondje Cultuur op 20 april Kunstenares Natasja van der Meer maakt alle producten met de hand - met veel liefde, aandacht en oog voor detail - in haar atelier in Baarn. De duurzame materialen die ze gebruikt zijn lokaal geplant, geplukt, gevonden of hergebruikt. Door het combineren van ambachtelijke technieken ontstaan bijzondere objecten die de oneindige schoonheid van de natuur benadrukken. Natasja heeft onderzoek gedaan naar kleurpigmenten van inheemse planten uit haar eigen omgeving. Elke plant is zorgvuldig gedocumenteerd in een plantenkabinet. Daarnaast heeft ze ook onderzoek gedaan naar het gebruik van de as van planten als glazuur voor keramiek. Met de langzame, bijna meditatieve manier van werken wil zij de ziel van het natuurlijke materiaal blootleggen. Zij zal ons er alles over vertellen…

Live muziek tijdens Rondje cultuurDe naam van de band, The Old Man’s Pleasure Band, is niet toevallig gekozen. Plezier! Dat is het motto van de ‘oude mannen’ die met elkaar het podium bevolken om het, veelal, uitzinnige publiek een muzikale tijdreis te gunnen naar een periode dat alles nog kon, niets moest en zij ons tegen de heersende oudere generatie afzetten: The Sixties.  Plezier maakt deze band met hits van Elvis, Fats Domino, The Beatles, The Kinks, Ry Cooder  en allerlei andere muzikale helden uit de tijd van toen. The Old Man’s Pleasure Band zorgt voor een geweldige muzikale geschiedenisles, een hysterische, historische belevenis. Een trip down to memory lane.

Rondje cultuur 20 april We gaan even ‘gluren bij de buren’. Frans Ruijter uit Blaricum komt vertellen over de Oranje Vereniging Blaricum. Deze 84-jarige vereniging, organiseert vele succesvolle activiteiten in het dorp en die zich nog steeds mag verheugen in een grote publiekelijke belangstelling, ook uit Eemnes. Want naast de Koningsdag is de Oranjevereniging ook nauw betrokken bij de onvolprezen Blaricumse kermis, die al decennia lang wordt gehouden op de 1e maandag na Maria Hemelvaart (15 augustus) en het weekend ervoor. Op deze ‘reünie-kermis’ komen velen Blaricummers, die om wat voor reden ook het dorp hebben moeten verlaten terug, om die sfeer elk jaar weer te proeven. Tijdens de solex vossenjacht, het ringsteken en de volksspelen doen er ook veel Eemnessers mee. Dit onderstreept de 'kruisbestuiving', die er degelijk is tussen Blaricum en Eemnes.  Daarnaast organiseren zij ook de intocht van Sinterklaas. Met foto’s uit het verleden en heden, zou hij zijn verhaal ondersteunen.  

Het programma start om 20.00 uur.  De toegang is gratis. De theaterzaal van het Huis van Eemnes is vanaf 19.30 uur open. We gaan door met het volgende seizoen 2023/2024 in september. Houd de persberichten in de gaten!

Praktisch:
Datum: 20 april
Tijd: 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur
Locatie: theaterzaal van het Huis van Eemnes
Toegang: gratis 

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes