Home > Activiteiten > Rondje cultuur

Rondje cultuur

Eemnes
16 maart 2023
20.00 uur
GRATIS
 
 
Rondje cultuur

Uiteenlopende optredens bij Rondje Cultuur

Voor iedere bezoeker is er wat te zien en te horen tijdens het succesvolle Rondje Cultuur te Eemnes. Nog nooit een Rondje Cultuur bezocht? Kom Rondje Cultuur in het Huis van Eemnes eens bezoeken, de toegang is gratis. Een leuk avondje uit met presentaties en optredens van kunstenaars, muzikanten en andere interessante gastsprekers, in de theaterzaal waar u ook een drankje kunt nuttigen. Eerstvolgend Rondje Cultuur is op donderdag 16 maart.

Onze eerste gast is Rebeccah Rozenberg, geboren en getogen Eemnesser en zij stelt zich graag zelf aan u voor. “Van kleins af aan ben ik al bezig met creëren. Hoewel ik in bijna alle materialen wel iets zie, ligt mijn passie toch echt bij textiel. Barbie kleertjes naaien als klein kind bij opa en oma thuis, is uitgegroeid tot een passie voor fashion design. Duurzaamheid speelt een grote rol in mijn ontwerpen. De mode-industrie is een zeer vervuilende industrie waaraan ik niet wil meewerken. Ik zoek hier mijn eigen wegen in.

Afgelopen jaar ben ik een tweedehands kledingwinkel gestart met het doel om kleding weer een tweede leven te kunnen geven. Er is zoveel mooie kleding in omloop, waarom blijven we zoveel nieuwe kleding bijmaken, kopen en zo bijdragen aan de fast-fashion industrie? Naast de winkel ben ik nog altijd bezig met eigen kleding ontwerp. Hierin zoek ik naar duurzame manieren, bijvoorbeeld hergebruik van materialen. Hierover wil ik jullie nog meer vertellen, zie ik jullie 16 maart?”

We zullen muzikaal verrast worden door het gezelschap Beatnik Fandango. Dit duo speelt swingende ritmische gitaarmuziek. Van gipsy jazz tot bossa nova, van Spaanse rumba tot dansbare rhythm & blues. Gitarist Michel Tijdink en zanger & slaggitarist Robin Bourguignon nemen je graag mee op ontdekkingsreis. Kom ook zingen en swingen!

Wel eens last gehad van een wespennest of een muizenplaag? Voor (bijna) alles is een oplossing, maar in sommige gevallen komt er heel wat bij kijken…… Peter Hollander van Plaagdierbestrijding Het Gooi is al jaren ongediertebestrijder en heeft in zijn carrière al voor bijzondere uitdagingen gestaan. Dit Rondje Cultuur neemt Peter ons mee met een aantal bijzondere ‘situaties’ waarvoor hij heeft gestaan en hoe hij deze heeft weten op te lossen. Of juist waarom het niet is gelukt. Ook zal Peter ingaan op de nieuwe wetswijziging voor particulieren m.b.t. ongediertebestrijding, vervolgschade van een plaag en hoe door samenwerking problemen kunnen worden voorkomen.

Praktisch:
Datum: 16 maart
Tijd: 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur
Locatie: theaterzaal van het Huis van Eemnes
Toegang: gratis 

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes