Home > Activiteiten > Opening expositie: Zo gepiept!

Opening expositie: Zo gepiept!

6 juli 2022
14.00 uur
GRATIS
 
 
Opening expositie: Zo gepiept!

Woensdag 6 juli wordt de expositie ‘Zo gepiept!’ officieel ludiek geopend op ons terras door de brandweer.

Op 1 juli start in het Huis van Eemnes de expositie ‘Zo gepiept!’, een expositie over rookmelders die vanaf deze datum verplicht zijn in elke woning. Het doel is om rookmelders op een ludieke manier onder de aandacht te brengen. In deze expo leer en beleef je hoe rookmelders levens kunnen redden. De expo ‘Zo gepiept!’ bestaat onder andere uit een gedeelte met fluisterende rookmelders, een photobooth met attributen en een bord met magneetjes. Kom je ook een kijkje nemen? 

De expositie blijft tot en met 20 juli. Deze rookmelders fluisteren. Druk op de testknop en luister naar de verhalen die de rookmelders je vertellen. Kom maar dichtbij, ze zijn zachtjes afgesteld. Dat is hoe expo: Zo gepiept! begint. Een expositie waar je ervaart hoe rookmelders jouw leven kunnen redden als er brand is in huis. Veel mensen denken “dat overkomt mij niet” en toch rukt de brandweer regelmatig uit vanwege brand in een woning. 

Jij zorgt toch ook voor de veiligheid van jou en je gezin? Hang daarom rookmelders op en test ze regelmatig. Door te ruiken, luisteren en te doen, ontdek je in deze expo hoe belangrijk rookmelders voor jou zijn. Wist je dat het zelfs per 1 juli 2022 wettelijk verplicht is om op elke verdieping een werkende rookmelder te hebben? Je hangt ze in de gang en de overloop en het liefst ook in de slaapkamers. Ook daarover leer je meer in deze expositie. 

‘Zo gepiept!’ is ontwikkeld door de brandweer van de Veiligheidsregio Utrecht en staat nu bij onze bibliotheek in het Huis van Eemnes. Kom langs en beleef het zelf! Kijk ook op www.vru.nl/expo voor meer informatie over rookmelders en de expositie.

Praktisch:
- Vrije inloop

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes