Home > Activiteiten > Lunchpauzeconcert: pianist Martijn Smits

Lunchpauzeconcert: pianist Martijn Smits

18 november 2021
12.30 uur
PRIJS: 12 EURO
 
Lunchpauzeconcert: pianist Martijn Smits

Iedere derde donderdag van de maand kun je genieten van een lunchconcert met een broodje en koffie. Deze maand verzorgt pianist Martijn Smits Goldbergvariaties van Bach.

Dit werk, beroemd geworden door de legendarische opnames van pianist Glenn Gould, ligt pianist Martijn Smits na aan het hart.

Er wordt beweerd dat Bach de complexe Goldbergvariaties componeerde voor een graaf die zijn virtuoze clavecinist Goldberg de variaties eindeloos liet spelen tijdens zijn slapeloze nachten. Waar of niet waar, het titelblad vermeldt in ieder geval dat het bedoeld is ‘voor het verstrooien van het gemoed’: broodnodig in tijden van verwarring. 

Over Martijn Smits
Martijn Smits studeerde piano bij Arthur Hartong aan het Conservatorium van Arnhem en bij Willem Brons aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Tegelijkertijd studeerde hij geneeskunde in Nijmegen en Amsterdam. Als concertpianist is hij actief in binnen- en buitenland. Hij speelde met orkest onder andere pianoconcerten van Chopin, Beethoven, Bach, Mozart en Rachmaninov. Zijn pianotrio ‘Trio Martinot’ is regelmatig op de radio te horen. Componist en pianist Jasper Bon droeg zijn tweede pianoconcert aan hem op. Vaak zoekt Martijn Smits de samenwerking met andere kunstdisciplines. Zo maakte hij programma’s met zandtekenares Gerrie Hondius en cabaretière Mylou Frencken. Naast zijn muzikale loopbaan werkt Martijn Smits als huisarts in Amsterdam.

Praktisch
- Van 12.30 tot 13.15 uur. De zaal is open vanaf 12.00 uur.
- De toegang is 12 euro, inclusief een broodje en koffie
- Reserveren via deze link, per email: info@scarbomusica.nl of telefoon: 035-5380827

Bij binnenkomst zullen we je vragen het coronatoegangsbewijs te laten zien. Vervolgens hoeven we geen 1,5 meter afstand meer te houden. Lees hier meer over het coronatoegangsbewijs.

 

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes