Home > Activiteiten > Lunchpauzeconcert: pianist Arthur Bouma

Lunchpauzeconcert: pianist Arthur Bouma

16 september 2021
12.00 uur
PRIJS: 12 EURO
 
Lunchpauzeconcert: pianist Arthur Bouma

Iedere derde donderdag van de maand kun je genieten van een lunchconcert met een broodje en koffie. Deze maand verzorgt pianist Arthur Bouma het concert ‘’Anderhalve eeuw fantasie in sonates’’, een afwisselend programma voor liefhebbers van pianomuziek. 

Op het programma staan werken van beroemde componisten die de prachtigste pianowerken hebben geschreven, zoals Mozart en Liszt. Wie kent niet de geniale muziek van Mozart of de virtuositeit van klavierleeuw Franz Liszt? Maar wellicht minder bekend is de Barokcomponist Johann Kuhnau, voorloper van Johann Sebastian Bach als cantor in de Leipziger Thomaskirche, en een van de eerste componisten die sonates voor toetseninstrumenten schreef. En wat voor sonates! Zijn Biblische Historien zijn regelrechte programmamuziek, beeldend en verhalend. In zijn sonate nummer 1 in C groot weerklinkt letterlijk de strijd tussen David en Goliath, inclusief het paraderen van de reus, het slingeren van de steen, en de vlucht van de Filistijnen. 

Over Arthur Bouma
Arthur Bouma studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Herman Uhlhorn en Alexander Warenberg. In september 2002 trad Arthur Bouma op in de Kleine Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam met het Eerste Pianokwintet van Ernö Dohnányi. Met orkest solereerde hij in pianoconcerten van o.a. Mozart, Beethoven, Brahms, Chopin, Grieg en Ravel. In 2003 richtte hij het Beljajev Ensemble voor onbekende Russische kamermuziek op. Daarnaast is Arthur actief als pianodocent, en hij legt hij zich toe op arrangeren en compositie. Hij heeft zich verdiept in onbekende pianoconcerten en heeft een verzameling van meer dan 400 van dergelijke werken.

Praktisch
- Donderdag 16 september, van 12.30 tot 13.15 uur. De zaal is open vanaf 12.00 uur. 
- De toegang is 12 euro, inclusief een broodje en koffie
- Reserveren en info op de site: www.scarbomusica.nl/bespreking.php of per email: info@scarbomusica.nl of telefoon: 035-5380827

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes