Home > Activiteiten > Alex Chater

Alex Chater

Lunchconcert
19 januari 2023
12.00 uur
12 EURO
 
Alex Chater

Intiem Schubert en Bombastisch Liszt

Op donderdag 19 januari zal de pianist Alex Chater een recital geven met werken van Franz Schubert - 6 Moments musicaux:   en Liszt: Après une lecture du Dante: Fantasia quasi Sonata

Schuberts composities hebben veel extreem zachte momenten en er is regelmatig een hypnotisch element aanwezig, maar zeker niet zonder climaxen. Veel van zijn muziek is geschreven voor de zogenaamde Schubertiades; huiskamer-achtige concerten waarbij de muziek van Schubert centraal staat.

In de muziek van Liszt horen we een divers pallet aan klanken, van het gejammer van de verloren zielen in de hel tot aan de hemelse gezangen van engelen. De naam van het stuk is gebaseerd op een gedicht van Victor Hugo over Dante.

Alex Chater kreeg op zeer jonge leeftijd zijn eerste pianolessen van de gerenommeerde pianiste Julia Achkinazy. Daarna zou Stéphane De May zijn leermeester worden aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Tijdens zijn studie nam Alex Charter deel aan diverse meestercursussen van veel beroemde pianisten zoals Paolo Giacometti. Op diverse plaatsen in Nederland gaf Alex Charter met succes als solist tal van concerten. Maar ook in kamermuziekverband gaf hij vele, zeer gewaardeerde concerten.

Adres ‘’Huis van Eemnes’’: Noordersingel 4 Eemnes, kaarten aan de zaal 12 euro incl koffie.

Praktisch:
- Tijd: 12.00 - 12.45 uur,  zaal open om 11.30 uur
- Reserveren mogelijk op www.scarbomusica.nl/bespreking.php of  tel 035-5380827

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2023 Huis van Eemnes