Home > Activiteiten > Joakim Peter

Joakim Peter

Muziekcafé
2 oktober 2022
15.00 uur
GRATIS
 
 
Joakim Peter

Iedere eerste zondag van de maand is het tijd voor het Muziekcafé. Met deze keer: Joakim Peter. 

"Sing us a song, you're the pianoman"

Toen Joakim Peter in 2000 Nederland verliet om wereldwijd het piano-bar-circuit in te duiken, kende hij ca. 30 liedjes en had geen idee wat hem te wachten stond. inmiddels vele jaren later, kan hij zich een veteraan noemen in het schimmige gebied van piano-clubs en -bars, een tijdloos fenomeen dat zich uitstrekt van New York tot Parijs en van Rome tot Tokyo.

Wie zich daar niets bij voor kan stellen, doet er goed aan om Billy Joel's "Pianoman" te beluisteren: Een observatie van het publiek door de pianist waarin duidelijk wordt hoe zijn werkdag eruit ziet. En daar zit direct het verschil tussen een avondje met Joakim Peter achter zijn toetsen of een gemiddeld cover-bandje: Er is van tevoren geen programma of een setlist. Het publiek bepaalt in zekere mate wat er gespeeld wordt, soms met de mogelijkheid om zelf achter de microfoon plaats te nemen. 

Piano entertainment gaat altijd gepaard met een flinke dosis humor en ook kan het zijn dat Joakim zomaar een bloemlezing geeft over een van zijn favoriete nummers. Wat betreft feitenkennis over muziek, doet hij niet onder voor iemand als Leo Blokhuis. Naarmate de avond en de sfeer vordert, loopt het geheel meestal uit op een vrolijke chaos. Voor de echte muziekliefhebber die weer eens wat anders wil.

Praktisch:
-Zondag 2 oktober - 15-17 uur
-Vrije inloop

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes