Home > Activiteiten > Intocht sinterklaas

Intocht sinterklaas

Kom je ook?
25 november 2023
14.30 uur
GRATIS
 
Intocht sinterklaas

Op 25 november komt Sint-Nicolaas met zijn Pieten weer naar Eemnes, varend op zijn mooie boot en begeleid door de pakjesboot waarop een Pietenband. Hij gaat over de Eemnesservaart richting het Evenementenplein alwaar de Sint en zijn Pieten rond 13.00 uur worden opgewacht en feestelijk ontvangen door een tweede Pietenband en de Pietjesdansgroep van de DansCompagnie.

Op het bordes van restaurant "Het Oude Raadhuis" verwelkomt onze burgemeester Roland van Benthem de Sint en zingen we sinterklaasliedjes voor hem.

Daarna vertrekt Sinterklaas in zijn open auto naar Winkelcentrum De Minnehof en de Pietenband gaat mee. Sinterklaas vraagt de kinderen om zich te verkleden als Sint of Piet en in de optocht achter de muziek aan te lopen. De spionnenpieten gaan kijken wie er prijzen winnen voor de beste verkleding. De prijsuitreiking vindt direct na de optocht plaats bij De Minnehof.

Vanaf 15.00 uur tot circa 16.30 uur mogen de kinderen tot en met 6 jaar bij Sinterklaas op schoot

in de bibliotheek van Het Huis van Eemnes, waar ze worden vermaakt door de dansgroep van DansCompagnie en natuurlijk door de Pieten.

Om te weten wanneer je in het Huis bij Sinterklaas kunt komen, hebben de Pieten voor de kinderen het “bezoekvolgordenummersysteem” bedacht.

Bij binnenkomst haal je jouw nummer op bij de Volgordenummerpiet.

Via de geluidsinstallatie hoor je dan wanneer je bij de Sint mag komen..

De intocht wordt niet georganiseerd door ons. Voor alle updates kun je het beste de pagina 'Je bent Eemnesser als' op Facebook volgen: https://www.facebook.com/groups/jebenteemnesserals 

Schoentje zetten
Vanaf 19 november kun je een knutselschoen ophalen bij de bar. En van 2 tot 5 december kun je jouw schoentje weer gevuld ophalen. Download schoen hier

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes