Home > Activiteiten > Hollandse middag

Hollandse middag

Shantykoor Het Ruime Sop & De Weidevogels
26 februari 2023
15.00 - 17.00
€5
 
Hollandse middag

Op zondag 26 februari geven de Weidevogels een dubbelconcert met shantykoor Het Ruime Sop uit Bussum. Kom kijken en luisteren. Misschien word je ook wel aangestoken om mee te gaan zingen met een van de twee koren. 
De connectie tussen deze twee koren ligt in het muzikale combo, dat praktisch uit dezelfde mensen bestaat. De leider van het muzikale combo is Nico Wolters die op die dag precies 70 jaar in de muziek zit. 

Shantykoor Het Ruime Sop vindt het een eer dat het  zondagmiddag 26 februari in het Huis van Eemnes voor u kan optreden.
Voor de zesde  keer in successie zijn wij uitgenodigd om de HOLLANDSE MIDDAG tot een schitterend gebeuren te maken.
Bent u "in"  voor een gezellige middag waarvan u na afloop voldaan naar huis zult gaan….. kom dan naar het Huis van Eemnes. Samen met De Weidevogels uit Eemnes geven wij van 15 .00 tot 17.00 uur geweldige optredens met veel Hollandse liedjes

Het Ruime Sop is het Shantykoor uit Gooische Meren. 
Shanty-liederen betekent  liedjes die met de zee te maken hebben en die zijn er heel wat, veel bekende en soms ook wat minder bekende.

Het Zeemans-koor hoort tot de beste koren in Nederland en wint regelmatig eerste prijzen op belangrijke festivals.

Die prijzen worden volgens juries gewonnen om de spontane manier van optreden, de kwaliteit van de soms 4-stemmige zang  en vooral de interactie met het publiek dat nooit stil kan blijven zitten maar absoluut, let maar op, weer meegenomen gaat worden in de aanstekelijke shows.

Het koor bestaat uit zo een 50 zangers en muzikanten en treedt zo een 50-60 keer per jaar op door heel het land maar nu lekker dichtbij in Eemnes om de hoek waar ook onze accordeonist de bekende NICO WOLTERS  woont. Zingen en musiceren is voor de mannen  " een manier van leven " geworden en het plezier spat er dan ook van af!!

Seniorenkoor “De Weidevogels” bestaat bijna 25 jaar en is een van de WMO activiteiten van de gemeente Eemnes. In het koor zingen nog steeds mensen van het eerste uur. Het oudste lid loopt tegen de honderd en het jongste lid is 72, maar eigenlijk is er geen echte onder- of bovengrens; iedereen die het leuk vindt om elke week gezellig samen te zingen is welkom! De Weidevogels hebben een gevarieerd repertoire. Ze zingen liedjes van o.a. De Dijk, De Beatles, Robert Long, ABBA en Leon Lutterman. Het koor komt, iedere maandag van 14.00 tot 16.00 uur bij elkaar in het Huis van Eemnes. Het koor staat open voor iedereen in het Gooi (dus niet alleen Eemnes) die graag wil zingen. Of je nu een hoog stemgeluid hebt of een brommer bent, in dit koor is dat allemaal te combineren. Zeker sinds de komst van het combo onder leiding van Nico Wolters is het koor ook aan muzikaliteit gegroeid. Het koor staat onder leiding van Leon Lutterman.

Het Ruime Sop is opgericht in 2006 en is een koor dat uitsluitend zeemansliederen ten gehore brengt. Onze muzikale kwaliteit is van een heel behoorlijk niveau. We zingen enthousiast, dat is aan de klank te horen en dat is te zien aan hoe we het brengen.
Door onze wijze van presenteren brengen wij ons enthousiasme duidelijk over op het publiek. Hiermee onderscheiden wij ons ook van andere koren. Het sociale contact tussen de koorleden onderling neemt een belangrijke plaats in bij HRS. Daar levert ieder koorlid zijn bijdrage in.
HRS treedt op bij instellingen, bedrijven, op festivals, verjaardagspartijen etc. Minimaal worden, tenzij anders aangegeven, 26 zangers bij een optreden verwacht gespreid over de 4 stemgroepen (bas, bariton, 1e en 2e tenor). Per jaar zijn er ca. 40 optredens.

Praktisch:
- Datum: zondag 26 februari
- Tijd: 15.00 tot 17.00