Home > Activiteiten > Het verhaal van de vluchteling

Het verhaal van de vluchteling

Zangers, dichters en muzikanten.
24 juni 2023
20.00 uur
GRATIS
 
Het verhaal van de vluchteling

Het Steuncomité Eemnes-Oekraïne, Goede Buren Eemnes en het Burgercomité Vluchtelingen Blaricum organiseren:

De Koerdische dichter Baban Kirkuki en de Oekraïense zanger Inoyson komen zaterdagavond 24 juni a.s. naar het Huis van Eemnes en gaan optreden op de avond van HET VERHAAL VAN DE VLUCHTELING, een ontmoeting met zangers, dichters en muzikanten.

Het Steuncomité Eemnes-Oekraïne, Goede Buren Eemnes en het Burgercomité Vluchtelingen Blaricum organiseren deze avond, in het kader van Wereld Vluchtelingen Dag. De organisatoren nodigen inwoners van Blaricum, Eemnes en Laren om samen stil te staan bij wat het betekent om te vluchten en een nieuw bestaan in een ander land op te bouwen.

Het is naast Baban en Inoyson een gevarieerd programma met veel hoogtepunten zoals een internationaal Eemnesser kinderkoor, zangeres Marga Hilhorst, de Larense spoken word artiest Sean Bogaers en dorpsdichter Anne Roozeboom en haar zus Nicolette Schröder die onder meer het Taalcafélied zingen. Elif draagt een gedicht voor.

Baban Kirkuki vertelt het verhaal van zijn vlucht uit het Irak van Saddam Hoessein, waar hij als jonge dichter voor de keus stond: propagandist worden van de regering of het land verlaten. Hij toverde met woorden in zijn geboorteland, maar zijn talent als dichter verloor hij niet. Hij is lid van het Utrechtse Stadsdichtersgilde en heeft vier dichtbundels in het Nederlands op zijn naam staan.

Inoyson, een jonge artiest uit Oekraïne, besluit deze avond met eigen liedjes en composities. De spirituele muziek van Inoyson is beïnvloed door verschillende muziekstromingen, zoals neoclassic, alternatieve jazz en trip hop.

Goede Buren Eemnes en Steuncomité Eemnes Oekraïne organiseren deze avond in samenwerking met Bibliotheek Gooi+ en met ondersteuning van de Gemeente Eemnes en Rotary International, afdeling Laren-Blaricum. De toegang is dan ook gratis, maar wij vragen u om uw komst van tevoren te melden via goedebureneemnes@gmail.com of op vrijdagochtend in het Taalcafé Eemnes.

Met deze avond willen de organisatoren ervaring opdoen om jaarlijks op Wereld Vluchtelingen Dag, een initiatief van de UNHCR en Verenigde Naties, een ontmoetingsavond te organiseren voor inwoners van Blaricum, Eemnes en Laren om meer bekendheid te geven aan de verhalen van vluchtelingen die zich in onze gemeenten komen wonen.

Praktisch:
Datum: 24 juni
Tijd: 20.00 uur
Entree: gratis
Aanmelden: goedebureneemnes@gmail.com

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes