Home > Activiteiten > André het astronautje

André het astronautje

Kindervoorstelling (4+)
11 juni 2023
15.00 uur
€8,50
 
 
André het astronautje

Klein Amsterdam Producties

Hoe word je een goede astronaut? Moet je weten waar de planeten staan? En hoe kom je daar eigenlijk, in de ruimte?

In 'André het Astronautje' onderzoekt een kleine jongen deze vragen vanachter zijn computer. Met behulp van het internet leert hij alles wat hij moet weten over de ruimte en bereidt hij zich voor op zijn reis naar de maan. Hij is druk in de weer op aardbol.com. Hij zoekt en klikt en het ene na het andere pakket wordt bezorgd. Uit één doos haalt hij de aarde, uit een volgende de loeihete zon. Het zonnestelsel ontstaat in vloeiende bewegingen, ondersteund door prachtige muziek. Objecten worden magisch mooi. De jongen bouwt en repareert, zo reist hij uiteindelijk met een zelfgebouwde raket naar de maan. Eenmaal op de maan gaat hij op onderzoek en doet hij een bijzondere ontdekking.

In deze solovoorstelling, met o.a. de stem van André Kuipers bijgestaan door unieke soundscapes van componist en muziekkunstenaar Daan van West, maken de kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze kwetsbare planeet. Het is een theatrale vertaling van Kuipers’ boek 'André het Astronautje', waarin hij laat zien hoe wondermooi de aarde is, dat techniek en wetenschap superleuk zijn en hoe gaaf het is om dromen waar te maken.

Nu ook te boeken in het Oekraïens gesproken!

In samenwerking met de Oekraïense ambassade is de voorstelling in april 2022 naar het Oekraïens vertaald en ingesproken door zangeres Maryana Golovchenko en de onlangs vanuit Kiev gevluchte regisseur Aleksai Yatsuta. Een voorstelling over het najagen van grote dromen waar kinderen zich even heerlijk in kunnen verliezen. Iedereen kan in zijn of haar fantasie een astronaut worden die naar de maan gaat...  Daarnaast zal het fijn zijn om in een vreemd land, een voorstelling in de eigen taal te kunnen volgen. Op verzoek kan iemand die Oekraïens spreekt een nagesprek verzorgen.

leeftijd 4 t/m 8 jaar
duur 45 minuten
speelvlak 6 x 5 meter
capaciteit 150
locaties Alle binnenlocaties (in overleg)
spel Charlotte Ha of Lieke Witteveen
regie Albert Klein Kranenburg
concept Albert Klein Kranenburg en Christian van Eijkelenburg
muziek Daan van West
voice-over André Kuipers
decor Gunilla Andersson
kostuum Anita Bossinade
producent Klein Amsterdam Producties
illustraties Paco Vink, Spaceplays BV
met dank aan Kickstart Cultuurfonds

Klein Amsterdam Producties ontwikkelt en produceert jeugdtheater. We bedenken concepten en koppelen daar de juiste artiesten en creatievelingen aan. Met artistieke teams maken we vervolgens mooie, vrolijke en toegankelijke producties. Zo’n productie kan zowel klein- als grootschalig zijn en geschikt voor peuters, kleuters en jongste jeugd.

Praktisch:
- Datum: 11 juni
- Tijd: 15.00 uur
- Leeftijd: 4+
- Entree: €8,50
 

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2023 Huis van Eemnes