Home > Activiteiten > 25 jaar De Weidevogels

25 jaar De Weidevogels

Hollandse middag
18 februari 2024
15.00 uur
€ 7
 
 
25 jaar De Weidevogels

25 jaar Weidevogels met medewerking van De Zoute Zee uit Huizen.

Op zondag 18 februari geven de Weidevogels een dubbelconcert met shantykoor De Zoute Zee uit Huizen. Kom kijken en luisteren. Misschien word je ook wel aangestoken om mee te gaan zingen met een van de twee koren. De entree is € 7,-

Seniorenkoor “De Weidevogels” bestaat bijna 25 jaar en is een van de WMO activiteiten van de gemeente Eemnes. In het koor zingen nog steeds mensen van het eerste uur. Het oudste lid loopt tegen de honderd en het jongste lid is 72, maar eigenlijk is er geen echte onder- of bovengrens; iedereen die het leuk vindt om elke week gezellig samen te zingen is welkom! De Weidevogels hebben een gevarieerd repertoire. Voor deze gelegenheid zingen zij de mooiste/beste/ontroerendste liedjes van de afgelopen 25 jaar. Het koor komt, iedere maandag van 14.00 tot 16.00 uur bij elkaar in het Huis van Eemnes. Het koor staat open voor iedereen in het Gooi (dus niet alleen Eemnes) die graag wil zingen. Of je nu een hoog stemgeluid hebt of een brommer bent, in dit koor is dat allemaal te combineren. Zeker sinds de komst van het combo onder leiding van Nico Wolters is het koor ook aan muzikaliteit gegroeid. Het koor staat onder leiding van Leon Lutterman.

Shantykoor De Zoute Zee is ontstaan binnen de Watersportvereniging Huizen AVOH en maakt daar nog steeds deel van uit. Al in de 19e eeuw, tijdens de hoogtijdagen van de zeilvaart, werd er aan boord van schepen veel gezongen. Vaak was dat om het werk te begeleiden en te ondersteunen (shanty’s), maar men zong ook gewoon voor de gezelligheid (seasongs).

De Zoute Zee bestaat uit zo’n 40 zangers (mannen en vrouwen) en een 6-tal muzikanten.

Naast Nederlandstalige shanty’s hebben wij ook Engelse, Duitse en Franse liedjes op ons repertoire. Dit repertoire omvat inmiddels ruim 100 prachtige shanty’s en seasongs.
De Zoute Zee treedt weinig op, daarom is het om ze weer eens te horen, zeker met hun unieke sound vanwege de vele tenoren.
Vanaf de oprichting in 1996 oefent Shantykoor De Zoute Zee in ‘t Foksel, het clubgebouw van de AVOH, aan de Oude Haven van Huizen.

De oefenavond is op de donderdag van 20:00 – 22:00 uur. Wij hebben een zomerstop van eind mei tot begin september.

Foto Pieter Bax bij de Hollandse Middag van 2023.

Tickets

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes