Home > Over ons > Nieuws & blogs > We staan in de startblokken

We staan in de startblokken

1 maart 2021
We staan in de startblokken

Ruim een jaar geleden openden de deuren van het Huis van Eemnes. De opening was een groot succes. Het plein voor de nieuwe ontmoetingsplek zag zwart van de mensen. Maar nog geen twee maanden later werd er door de maatregelen tegen COVID-19 keihard op de rem getrapt. We blikken terug én vooruit met Lydia Baloe, onze nieuwe algemeen directeur die dit jaar het team ondersteunt.

Het was echt een droomstart. Vanaf dag één wisten mensen het Huis van Eemnes te vinden. De activiteiten zaten vol, de brasserie werd goed bezocht en mensen liepen in en uit voor boeken van de bibliotheek. Er was echt reuring. Het enthousiasme en de inzet van Eemnessers was hartverwarmend.

De plotselinge sluiting in maart was een domper. Lydia: “Opeens kun je niet meer doen waarvoor je bestaat: mensen laten samenkomen. Het was onwerkelijk. Maar we zagen wel steeds dat wanneer de maatregelen versoepelden en we meer konden doen, Eemnessers daar dankbaar gebruik van maakten. Zo was het van de zomer altijd gezellig druk op ons terras en zaten er vaak scholieren te studeren op een van onze rustige werkplekken.”

Huisgemaakte gerechten
De onverwacht rustige tijd, is goed benut. “Het was hét moment om de puntjes op de ‘i’ te zetten. We hebben goed nagedacht over ons horecaconcept. Zo hebben we een krachtige menukaart ontwikkeld met traditionele gerechten, maar wel met een twist. We gebruiken veelal ambachtelijke, lokale producten. Onmisbaar op onze menukaart is bijvoorbeeld de grote hotdog van Slagerij Perier.”

“Bij het samenstellen van de menukaart was het van belang dat de gerechten door het hele team gemaakt kunnen worden”, vervolgt Lydia, “We hebben namelijk als LeerWerkHuis verschillende plekken voor dagbesteding en werken veel samen met vrijwilligers. Zo bakken we dagelijks huisgemaakte taarten en krijg je bij je koffie een zelfgemaakt koekje.”

Terugkerende activiteiten
In de programmering, die dit jaar onder invloed van corona maandelijks bekend wordt gemaakt, komen veel terugkerende activiteiten. Lydia: “Iedere eerste vrijdag van de maand is er bijvoorbeeld een driegangen aanschuifdiner en iedere derde zondag van de maand muziekcafé. Op die manier creëren we herkenbaarheid en zijn we een plek waar mensen uit de omgeving elkaar altijd kunnen vinden. Ook als je alleen bent kun je langskomen voor wat gezelligheid, bijvoorbeeld door gebruik te maken van onze betaalbare daghap.”

Verbinden
Het Huis van Eemnes wil het startpunt zijn voor allerlei mooie samenwerkingen binnen de gemeente. Lydia: “Aankomend jaar gaan we veel meer samen doen met Bibliotheek Gooi en meer, Versa Welzijn, de buurtsportcoaches en Impuls. We kunnen elkaar goed aanvullen in ons gemeenschappelijke doel om mensen te verbinden en in hun kracht te zetten.”

Klaar voor de toekomst
“Ten slotte zijn we hard bezig om onze communicatiemiddelen, zoals de website, te verbeteren en blijven we kijken hoe we nieuwe inkomsten kunnen genereren. Als sociale organisatie in een duurzaam pand zijn we aantrekkelijk voor bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk vinden. Om daarop in te spelen hebben we heldere arrangementen voor de zaalverhuur opgesteld. Wil je gebruik maken van een vergaderruimte of ons theater, dan komen we met transparante prijzen en een passend voorstel qua eten en drinken. Kortom, we staan te popelen om straks weer op volle toeren te draaien.”

We faciliteren graag
Het Huis van Eemnes wil een spil zijn voor maatschappelijke initiatieven in de omgeving. Organiseer jij iets in of rond Eemnes? Neem contact met ons op. We kijken graag samen met jou hoe we je kunnen faciliteren. 

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes