Home > Over ons > Nieuws & blogs > Sporthal Eemnes ook als evenementenhal

Sporthal Eemnes ook als evenementenhal

28 maart 2022
Sporthal Eemnes ook als evenementenhal

“Het is gaaf om te zien hoe een groots idee werkelijkheid wordt en dan ook nog werkt”, vertelt onze locatiemanager Robert-Jan Vos. Hij stond aan de basis van het Huis van Eemnes, dat nu ruim twee jaar geleden geopend is. Samen met de gemeente en Bibliotheek Gooi en meer begeleidde hij de bouw en dacht overal aan. Daar plukken we nu de vruchten van. 

Robert-Jan begon als horecamedewerker en later bedrijfsleider van De Hilt. Vanaf 2012 hield hij zich bezig met de plannen voor samenvoeging van sportzalencomplex de Hilt en Bibliotheek Gooi en meer Eemnes. Uiteindelijk werd besloten dit te voltrekken in een nieuw, multifunctioneel ontmoetingscentrum. Sportverenigingen, een bibliotheek, een brasserie, activiteiten voor jong en oud, informatievoorziening vanuit de gemeente… Allemaal moest het een plek krijgen in één pand.

“Het was een behoorlijke uitdaging om al die functies goed tot hun recht te laten komen. En het tegelijkertijd een plek te laten zijn waar het gezellig is. Waar het voelt alsof je een huiskamer binnenstapt. Het uiteindelijke resultaat vind ik fantastisch”, vertelt Robert-Jan trots.

Flexibele ruimtes
Bij het ontwerp van de ruimtes is aan alles gedacht. “Met verplaatsbaar meubilair, schuifbare tussenwanden en in iedere ruimte beamers en schermen, zijn alle ruimtes heel flexibel in te zetten. Want vaak genoeg wordt een ruimte in de ochtend gebruikt voor een training, in de middag door een zangkoor en in de avond voor een vergadering. Iedere bijeenkomst vraagt een andere indeling.”

Perfect voor een feestje
“We hebben ook veel aandacht besteed aan de theaterzaal”, vervolgt Robert-Jan, “Dit is een ruimte van 350 m2 met een uitschuifbare tribune. Met de professionele, energiezuinige theaterverlichting is hij ideaal voor schoolmusicals en toneelstukken, maar ook voor seminars. Schuif je de tribune in, dan blijft er een grote ruimte over met een vaste bar. Perfect voor een feestje.” Dankzij onze Brasserie en de centrale keuken, maken we mooie cateringcombinaties bij de verhuur van onze ruimtes.

Evenementenhal van 2.100 m2
Robert-Jan begint te glunderen als hij vertelt over de sporthal, waar een paar weken geleden een groot dansevenement plaatsvond. “Onze sporthal is echt het neusje van de zalm. Het zijn twee volwaardige, door NOC*NSF gekeurde sportzalen die tijdens piekuren volop worden gebruikt door sportverenigingen. En in de daluren kunnen we het verhuren voor grote evenementen.”

De wand tussen de twee sportzalen kan verwijderd worden, waardoor een ruimte ontstaat van maar liefst 2.100 m2. Robert-Jan: “Tel daar de grote overheaddeur en het plafond waar van alles mogelijk is qua verlichting, bij op en je kunt hier de gekste en grootste dingen doen.”

Duurzaamheid
Dat het Huis van Eemnes een CO2-neutraal pand is, is als vanzelfsprekend voor Gemeente Eemnes. Het pand is volledig gasloos, goed geïsoleerd en voorzien van een aardwarmtepomp die het klimaatplafondsysteem voorziet van warmte of koeling. En bovenop het dak liggen bijna 1.800 zonnepanelen. Robert-Jan: “Dit past natuurlijk bij een locatie die er is voor de samenleving. We merken ook dat dit ons, naast de goede bereikbaarheid en gratis parkeerplekken, aantrekkelijk maakt voor de zakelijke markt.”

Het Huis van Eemnes draait weer volle toeren. De hele dag door is er in het pand een stroom van uiteenlopende mensen. Van sporters tot mensen die een boek komen lezen en van cursisten van de Volksuniversiteit tot ouders met kinderen. Robert-Jan: “Iedereen is welkom. En het maakt me trots om te zien dat ons Huis wordt gebruikt waarvoor het bedoeld is.”

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2023 Huis van Eemnes