Home > Over ons > Nieuws & blogs > OSO stijldansclub

OSO stijldansclub

26 januari 2023
OSO stijldansclub

Quick, quick, slow dit zijn termen die je misschien nog wel kent van je dansles van vroeger. Iedere vrijdagavond danst OSO stijldansclub in het Huis van Eemnes. De naam OSO legt de link met de media want OSO staat voor Omroep Sport Ontspanning. De vereniging bestaat dan ook al een aantal jaren, zo’n 40 jaar waarvan ze de laatste 10 jaar niet meer verbonden zijn met de media maar een zelfstandige stichting zijn.

Ik ben in gesprek met Mieke Schouten van OSO stijldansclub ze vertelt enthousiast over de lessen. ‘Op dit moment zijn er drie groepen. De eerste is om 19.00 uur en dat zijn de beginners. Je hebt al wel les gehad maar het is allemaal ver weggezakt. Om 20.00 uur komen de gevorderen aan bod. En om 21.00 uur de vergevorderden. De mensen die lid zijn hebben dus al eens les gehad maar het is weggezakt en ze willen weer een avond lekker dansen en natuurlijk ook iets nieuws leren’ zegt Mieke. De lessen zijn voor jong en oud. ‘Het belangrijkste is dat het gaat om de gezelligheid en lekker bewegen’. Er wordt niet alleen ballroom gedanst maar ook latin. Ook bij deze club is de ‘derde helft’ belangrijk. Mieke zegt dan ook ‘dat ze na de les altijd nog even gezellig met elkaar gaan naborrelen’.

Naast de lessen hebben ze ook regelmatig vrije dansavonden. De eerste is op 17 februari en daarna weer eind maart, half november. En met kerst is het helemaal speciaal want dan hebben ze het jaarlijkse kerstbal. In het verleden gingen ze in de lente ook een lang weekend weg voor het lentebal. ‘Dat was altijd erg leuk’ zegt Mieke weemoedig. ‘Helaas kan dat op dit moment niet meer door het teruglopende ledenaantal en de gestegen kosten’.

Bij de club zijn naast de dansers ook mensen betrokken die niet dansen. Zij helpen met allerlei handen zaken tijdens de vrije dansavonden, het kerstbal etc.

Nog een laatste oproep van Mieke: ‘Wil je lekker bewegen? Je houdt van dansen? Je vindt het leuk op iets nieuws te leren? Je houdt van gezelligheid! Word dan lid van de OSO stijldansclub. Meer informatie en aan melden klik hier

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes