Home > Over ons > Nieuws & blogs > Mooi initiatief: kleurrijke zwerfkeien

Mooi initiatief: kleurrijke zwerfkeien

10 februari 2021
Mooi initiatief: kleurrijke zwerfkeien

In deze tijd waarin er weinig vertier is, blijft het Huis van Eemnes zoeken naar manieren om mensen te verbinden, meer sjeu te geven aan het dagelijkse leven en Eemnessers een hart onder de riem te steken. De organisatie is daarom op zoek naar initiatieven in de gemeente die hieraan bijdragen. Zoals het project ‘Toffe Steen’ van Leny de Jong en Thea van de Kuilen, dat het (straat)leven letterlijk meer kleur geeft.

Sinds afgelopen maand is er nog een reden om een frisse neus te halen en de benenwagen te nemen. Verspreid door heel Eemnes liggen prachtige, gekleurde zwerfkeien. Gewoon om te bewonderen, even mee naar huis te nemen of weer ergens anders te verstoppen. Thea en Leny zijn begonnen met het verstoppen van deze kleine kunstwerkjes.

Speurtocht
Als sociaal cultureel werkers bij het Huis van Eemnes zijn zij altijd op zoek naar creatieve ideeën. Leny: “Hiervoor speur ik ook vaak Facebook af. Eind vorig jaar zag ik een mooi initiatief in een gemeente in Limburg: de inwoners versieren stenen en verstoppen deze op straat. Ik vond het meteen een geweldig idee. Kinderen kunnen er een speurtocht van maken en voor volwassenen geeft het ook een nieuwe dimensie aan hun dagelijkse wandeling.”

Thea: “Met de kanjers van de dagbesteding in het Huis van Eemnes hebben we verschillende stenen gemaakt. Zo hebben we iets van twintig stenen verstopt in de straten.” Inmiddels begint het te lopen en komen er steeds meer stenen bij.

Facebookpagina
Leny: “Op Facebook hebben we de pagina ‘Toffe Steen’ aangemaakt waarop mensen foto’s kunnen delen van gevonden exemplaren én van de stenen die ze zelf een mooi plekje hebben gegeven.” Ga voor meer informatie op Facebook naar de pagina Toffe Steen.

Meer initiatieven?
Graag hoort het Huis van Eemnes welke initiatieven er nog meer zijn in de gemeente om hier aandacht aan te besteden. Ken jij een mooi initiatief? Mail naar info@huisvaneemnes.nl.

 

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes