Home > Over ons > Nieuws & blogs > Maak kennis met onze kok

Maak kennis met onze kok

25 augustus 2021
Maak kennis met onze kok

Onze populaire open boterham met hummus, de frisse salade carpaccio en het kruidige broodje hotdog van Slagerij Perrier… Afgelopen jaar is onze menukaart helemaal vernieuwd. Onze kok Nevzat Cetin (49 jaar) zorgt ervoor dat alle heerlijke gerechten even knapperig en vers aan jou worden geserveerd. Maar wie is Nevzat?

Gezellig Eemnes
Nevzat doet niets liever dan het mensen naar zijn zin maken. Toen hij nog maar elf jaar oud was zat hij al in het toerisme. Hij heeft jarenlang zijn eigen toeristenorganisatie gehad in het Turkse Bodrum. In 2000 is hij voor de liefde naar Nederland gekomen en neergestreken in het gezellige Eemnes: “Mijn vrouw is geboren en getogen in Eemnes. Hoewel we nu in Huizen wonen, heeft deze gemeente altijd een warm plekje in mijn hart.”

Ontmoetingsplek
In de ruim twintig jaar dat hij in Nederland woont, heeft hij gewerkt voor de Witte Bergen en Vivium Zorggroep. Een paar maanden geleden fietste hij door Eemnes en zag hij het Huis van Eemnes. Nevzat: “Ik ben een kijkje gaan nemen en vond het meteen een geweldige organisatie. Er gebeurt van alles en er komen zoveel verschillende mensen samen. Ik zei toen al dat ik hier heel graag zou willen werken.” En zo geschiedde. Hij twijfelde geen minuut toen de functie voor zelfstandig werkend kok bij ons vrijkwam en solliciteerde.

Vers en lokaal
“Bij het Huis van Eemnes bereiden we alles met verse producten en zoveel mogelijk van lokale leveranciers. Daar voel ik me heel goed bij,” vertelt Nevzat enthousiast, “Bovendien is het een mooie uitdaging om ervoor te zorgen dat we al onze gasten kunnen bedienen. Iemand die komt sporten wil iets anders eten, dan iemand die bijvoorbeeld boeken komt lenen of een groep die bij ons zit te vergaderen. Daar is creativiteit voor nodig. En dat maakt mijn werk leuk.”

Eemnes kookt!
Nevzat is heel blij met ‘Eemnes kookt!’: “Iedere eerste vrijdag van de maand komt een bepaalde groep uit Eemnes een driegangenmenu bij ons bereiden. Iedereen kan dan aanschuiven voor 15 euro per persoon. Het is een enorm gezellige avond. Een ontmoeting van mensen die elkaar kennen en mensen die elkaar nog niet kennen. Er wordt gelachen en geproost.”

Zijn favoriet op de menukaart? “De ‘Salade gerookte zalm’ met zalm en garnalen. Ik kom zelf uit een vissersdorp, dus ik houd van vis om te eten, maar ook om te bereiden.”

Dagmenu
Geen zin om te koken? Of zoek je een reden om de deur uit te gaan voor wat gezelligheid? Kom langs vanaf 18.00 uur en nuttig bij ons het wekelijks wisselende dagmenu voor slechts 12,50 euro.

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2022 Huis van Eemnes