Home > Over ons > Nieuws & blogs > Jongerencentrum Impuls: een veilige plek

Jongerencentrum Impuls: een veilige plek

31 augustus 2022
Jongerencentrum Impuls: een veilige plek

Een veilige plek, waar jongeren zichzelf mogen en kunnen zijn en altijd terechtkunnen. Een plek waar je zomaar binnenloopt of meedoet aan activiteiten. Dat is jongerencentrum Impuls. Zolang hun pand nog niet hersteld is van de brand, werken ze vanuit het Huis van Eemnes. Sanne Rosendaal (20) is een van de jongerenwerkers van Impuls en stelt zich graag aan je voor.

Naast het afstuderen aan Hogeschool Windesheim aan de opleiding Social Work, werkt de Huizense Sanne als jongerenwerker in Huizen en Eemnes. “Ik vind het geweldig om met jongeren te werken. Geen dag is hetzelfde en je kunt er echt voor hen zijn. Bijvoorbeeld al heel eenvoudig door tijdens een spelletje een luisterend oor te bieden. Maar in andere gevallen begeleiden we een jongere ook in een langer traject, als het bijvoorbeeld thuis of op school niet zo lekker loopt.”

Groot bereik
“Het is opvallend om te zien dat we zo’n groot bereik hebben in Eemnes. Bijna alle jongeren in Eemnes kennen ons en weten waarvoor ze bij ons terechtkunnen. De plek naast het skatepark is natuurlijk geweldig”, vertelt Sanne enthousiast.

Maar ze doen er ook veel aan om hun bekendheid te vergroten. “We proberen jongeren te bereiken via social media. En we hebben een ambulant medewerker die de straat op gaat, praatjes maakt met jongeren en zo probeert te begrijpen wat er precies speelt op straat.”

Hecht team
In totaal werken ze met vijf jongerenwerkers. “Omdat je zo nauw samenwerkt en zoveel moet overleggen, zijn we een ontzettend hecht team. Daar doen we allemaal ons best voor. Je hebt elkaar nodig en vult elkaar aan. Dat merk je ook in het contact met de jongeren. De ene collega klikt beter met een jongeren dan de ander.”

Tot nog toe richtten ze zich op jongeren vanaf twaalf jaar oud, maar vanaf aankomend jaar willen ze ook jongeren vanaf acht jaar bereiken. “Zo wordt de stap naar ons jongerencentrum kleiner voor middelbare scholieren”, legt Sanne uit.

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes