Home > Over ons > Nieuws & blogs > In gesprek met vrijwilliger Margo

In gesprek met vrijwilliger Margo

3 april 2023
In gesprek met vrijwilliger Margo

In gesprek met vrijwilliger Margo.
Sinds de opening van Huis van Eemnes in 2020, is Margo bij ons actief als vrijwilliger. Margo heeft op de openingsavond een belangrijke rol gespeeld als gastvrouw en heeft met haar vriendelijke en gastvrije houding de gasten een warm welkom geheten. Sindsdien is de 72-jarige Eemnesser actief binnen Huis van Eemnes. Margo vertelt enthousiast: Samen met een andere dame, draai ik elke eerste dinsdag van de maand, de balletjes van de bingo”. Daarnaast is ze een middag in de week op kantoor te vinden, waar ze zich bezighoudt met administratieve werkzaamheden. Ook is Margo ambassadeur bij Bibliotheek Gooi+ voor de maandelijkse themacafés.

Doen wat je leuk vindt.
Margo vindt haar vrijwilligerswerk zo leuk omdat het haar de mogelijkheid geeft om bezig te zijn en een bijdrage te leveren aan de samenleving. Door samen met anderen iets leuks te doen, heeft ze sociaal contact, plezier en blijft ze bij de tijd. De waardering die ze krijgt geeft haar een goed gevoel en doel in het leven. Dankzij de vele vrijwilligers kunnen er veel verschillende activiteiten plaatsvinden in het Huis van Eemnes. Doordat er zoveel verschillende activiteiten zijn, is het mogelijk om juist de dingen te doen die je leuk vindt en er net zoveel tijd aan te besteden als je zelf wilt. Zo vertelt Margo dat het prettig is dat ze zelf haar tijd kan indelen. “Natuurlijk word er wel op je gerekend, maar ik heb ook de vrijheid om andere dingen te doen,” zegt Margo met een glimlach. Naast haar vrijwillgerswerk gaat ze graag samen met haar man en hond kamperen en heeft ze de mogelijkheid om vier maanden lekker weg te zijn van huis.

Binding met Huis van Eemnes
Ook in haar vrije tijd is Margo veel in het Huis van Eemnes te vinden. Wekelijks repeteert ze met het koor ‘De Weidevogels’. Daarnaast neemt ze regelmatig deel aan diverse activiteiten die aangeboden worden.
Zo gaat ze naar het filmhuis, bezoekt ze rondje cultuur en doet ze graag een wijntje aan de bar.

Ook vrijwilliger worden? 

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes