Home > Over ons > Nieuws & blogs > Franca Bouwman "Horeca is het mooiste vak"...

Franca Bouwman "Horeca is het mooiste vak"

30 november 2022
Franca Bouwman "Horeca is het mooiste vak"

Op 1 november is Franca Bouwman begonnen in de rol van coördinator Horeca.

Met haar 51 jaar heeft ze al veel ervaring opgedaan in de horeca. Zo heeft ze gewerkt in ’t Spant in Bussum, bij de Prinsenmarij in Laren en nu bij ons in Eemnes. Eigenlijk werkt ze al haar hele werkende leven in de horeca. En zoals Franca zegt: “Horeca is het mooiste vak. Samen de gast dat beetje extra geven, net dat beetje meer maakt zoveel verschil. Dat maakt het werk zo mooi”.  

Het mooie bedrijf, het prachtige pand de uitdagende functie dat was voor haar de reden om te solliciteren. “Ik werk hier nu een paar weken en vind het erg leuk om met zijn allen te werken aan datgene waar het Huis van Eemnes voor staat. De filosofie achter het pand spreekt mij ook erg aan”.

Horeca
Horeca is al van jongs af aan haar passie. “Je moet een goed gevoel hebben bij het werk wat je doet. Passie voor het werk vind ik belangrijk” zegt Franca. “Je ziet veel verschillende mensen in de horeca werkzaam zijn en de een heeft het in zich en de ander niet”. Volgens Franca kan je het leren maar de een heeft het van nature in zich en de ander moet het echt aanleren.

Toekomst Huis van Eemnes
“Er staat nu al een mooi bedrijf maar er is nog genoeg uitdaging voor mij in het Huis van Eemnes”. Het streven van Franca is om met het hele team het Huis van Eemnes naar een hoger niveau te brengen. Niet alleen gastheer/vrouw zijn maar juist dat stapje extra doen waardoor de bezoeker met een grote glimlach en een extra tevreden gevoel terug denkt aan het bezoek aan het Huis van Eemnes. Volgens Franca is het belangrijk in de horeca dat je de mensen aanvoelt en spiegelt. Het doorzien van de ander en ze net een stapje voor zijn. Doordat het zo’n divers team is kan iedereen van elkaar leren. Iedereen heeft zijn eigen sterke kanten!

Wat wil je bereiken
Dat iedereen het Huis van Eemnes weet te vinden en dat ze binnenlopen voor bijvoorbeeld een kop koffie, een Pinsa pizza of een heerlijke maaltijd Dat (alleenstaanden) ouderen hier komen om hun krantje te lezen en de gezelligheid op te zoeken. Dat ouders met kinderen hier komen voor de kinderactiviteiten en de workshops. Dat muziekliefhebbers hier komen om te luisteren naar de artiesten die optreden tijdens het muziekcafé en het open podium. Dat bezoekers komen voor de workshops of voorstellingen. Want ons motto luidt niet voor niets ‘In het Huis van Eemnes is altijd iets te doen!’.

De bekendheid van het Huis van Eemnes moet nog verder groeien. Het is weliswaar al heel bekend in Eemnes zelf maar nog onvoldoende in de omliggende gemeenten. Het zou mooi zijn als ook daar meer mensen de weg naar het Huis van Eemnes weten te vinden want er is voor iedereen hier wel iets te doen.  De bekendheid moet langzaam groeien want een huis bouw je immers ook niet ineen keer.

 

 

 

 

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes