Home > Over ons > Nieuws & blogs > Expositie "True colors"

Expositie "True colors"

31 augustus 2020
Expositie "True colors"

Rob Heerschop is geboren op 21 april 1959. Tekenen en schilderen was een hobby, dat veranderde na het overlijden van zijn vader in 2007; schilderen werd een uitlaatklep voor Rob’s emoties. Dikwijls werd hij wakker met abstracte beelden in zijn hoofd die hij vervolgens aan het doek toevertrouwde. Al snel ging hij zich ook toeleggen op de figuratieve kunst.

Al gauw spoorde mensen hem aan om met zijn schilderwerk naar buiten te treden. Zo ontstond zijn website, exposeerde hij regelmatig en kwam er steeds meer belangstelling. Nu ook in het Huis van Eemnes.

Zijn werk is abstract & figuratief; Amsterdamse grachten, dorpsgezichten, mensen, muziek & gestileerde musici. Rob beperkt zich niet tot één richting, hij laat zich inspireren door het moment.

Zoals Rob zelf zegt : “In gedachten zie ik altijd al de beelden die uiteindelijk mijn schilderijen zullen worden. Noem het maar een zekere onrust die pas verdwijnt als ik tevreden ben met het eindresultaat. Soms zie ik lijnen langs oneindige linialen, dan weer enorme dieptes of spelonken. Kleuren met veel zeggingskracht doemen op uit deze sterk contrasterende lagen en tunnels. Mijn schilderijen moeten licht geven”.

De expositie is te zien in het Huis van Eemnes vanaf vrijdagmiddag 28 augustus 17:00 uur t/m dinsdag 6 oktober 2020.

www.robheerschop.nl.

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes